İsmail Hakkı Paşa: Terörle mücadeleden vazgeçerseniz bu topraklarda yaşama şansınız kalmaz

İsmail Hakkı Paşa: Terörle mücadeleden vazgeçerseniz bu topraklarda yaşama şansınız kalmaz

Emekli Korgeneral Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, 'Her sıkıştığınızda, zorlandığınızda terörle mücadeleden vazgeçme gibi kolaycı, hastalıklı bir yönteme kaçarsanız, bu topraklarda yaşama şansınız kalmaz.' dedi.

2021 yılında 'Sınır namustur' diyerek kampanya yapan CHP'nin fonladığı Halk TV'de dün skandal anlar yaşanmış Emekli Amiral Türker Ertürk'ün 'Bırakın PKK ile mücadele etmeyi, kış şartlarıyla bile mücadele etmek zor. Sınırın kış şartlarında boşaltılması gerekiyordu.' sözleri programın diğer konuğu Emekli Korgeneral Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin'i adeta çıldırtmıştı.

İsmail Hakkı Pekin, Ertürk'ün sözlerine "Burası bizim hududumuz, hududu terk edemezsiniz." diyerek yanıt vermişti.

İsmail Hakkı Pekin, bugün sosyal medya hesabından konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

 

İşte İsmail Hakkı Pekin Paşa'nın o açıklaması:

 

'Geçtiğimiz günlerde silahlı kuvvetlerimiz, gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aleyhine olan hava şartlarına rağmen, göğüs göğüse çarpışarak mücadele etmiş ve maalesef 12 kahraman evladımızı şehit vermiştir. Bu 12 Mehmetçiğimizi huzurunuzda bir kez daha rahmetle anıyorum.

Oluşan gündemi takip ederken, gerek televizyon kanallarında gerekse sosyal medyada bulunan kendince 'çok bilenlerin' yorumlarını hayret içinde, üzülerek gördüm.

Yurtdışında terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başındaki komuta kademesi ve kahraman mensuplarıyla yaz-kış demeden büyük bir gayretle vatan müdafaası görevini sürdürmektedir. En son meydana gelen arka arkaya 12 şehit verdiğimiz olayda, bazıları kendince kolaycı yöntemleri öne çıkararak TSK'nın ve devletimizin yürüttüğü terörle mücadele sürecinden vazgeçilmesi yönünde romantik ve ayağı yere basmayan yorumlarını görüyoruz.

Her sıkıştığınızda, zorlandığınızda terörle mücadeleden vazgeçme gibi kolaycı, hastalıklı bir yönteme kaçarsanız, bu topraklarda yaşama şansınız kalmaz.

Bu kişilerin olayı magazinleştirdiğini, uluslararası boyutu göz ardı ettiğini ve Türkiye'yi nasıl etkilediği gibi stratejik noktaları anlamadığını görüyoruz. Maalesef, kendini uzman olarak tanımlayan bu kişiler, olayları laboratuvar ortamında değerlendiriyor gibi görünüyorlar, ancak devletimizin, MSB'nin, TSK'nın, MİT'in, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımızın çalışmalarını dikkate almadan, halka açık bir dilden yoksun, konsept ve stratejinin ne olduğunu bile anlatmadıkları için, her şeyin karışık bir hale gelmesine neden oluyorlar.

Terörle mücadele konusu ne zaman gündeme gelse, uluslararası boyutun düşünülmesi ve demokratikleşme ile olan yakınlığı konularında sürekli konuşulmaktadır. Bu konuları gündeme getiren uzmanlara ve akademisyenlere şu soruları soruyorum:

-Türkiye'nin demokratikleşmesiyle neyi kastediyorsunuz?

-Federasyon mu öneriyorsunuz?

-Yoksa ayrı bir özerk yapı mı kurulmalıdır?

Sanırım amaçları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değiştirilemez Anayasa maddelerini şehitler üzerinden tartışmaya açmaktır.

Ancak Türk milleti, böyle bir duruma imkan tanımayacaktır.

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu terör tehdidi ancak bölgesel ve küresel bazda büyük resmi görerek jeopolitik ve jeostratejik düzeyde ele alınarak çözülebilir.

Bu amacı gerçekleştirecek stratejik bir planlama ve uygulamaya ihtiyacımız olduğunu değerlendiriyorum.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.