İsmail Hakkı Pekin: Atatürk Milliyetçisi Cihat Yaycı tasfiye edilmiştir

İsmail Hakkı Pekin: Atatürk Milliyetçisi Cihat Yaycı tasfiye edilmiştir

FETÖMETRE analiz programını geliştiren komutan olarak bilinen Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın, görevden alınmasını siyasetcafe yazarları Celal Eren Çelik ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin değerlendirdi.

Bugün görevden alınan ve Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı haberi gündemin en çok konuşulan konusu oldu.

FETÖMETRE analiz programını geliştiren komutan olarak bilinen Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın görevden alınmasını siyasetcafe yazarları Celal Eren Çelik ve İsmail Hakkı Pekin değerlendirdi.

Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı, Em. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, gazeteci Celal Eren Çelik'in sorularını canlı yayında yanıtladı.

 

İsmail Hakkı Pekin, Cihat Yaycı'nın görevden alınması ile ilgili şunları söyledi:

 

"Cihat Yaycı’ı uzun zamandır takip ediyorum, özellikle Fetömetre konusu ile ilgili çok büyük bir başarısı vardı. Deniz Kuvvetleri’nde olup da FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı olanları tespit etmede önemli bir katkısı olduğunu değerlendiriyorum. Hem burada kalan kripto FETÖ’cüler hem yurt dışına kaçanlar tarafından nefretle karşılandı ve hedef oldu. İkinci konu, bizim için çok önemli olan Mavi Vatan konusu oldu. Mavi Vatan konusunda Türkiye’nin startejisini belirledi, belirleyen çalışmalar yaptı. Türkiye’nin deniz yetki alanının sınırlarını belirledi. Dünyanın yuvarlak olduğu, küre olduğu gerçeğinden yola çıkarak yeni bir hesaplama yaptı ve “Münhasır Ekonomik Bölge Haritası” çıkartarak Türkiye’e Doğu Akdeniz’de önemli bir alan kazandırdı."

 

CİHAT YAYCI TASFİYE EDİLMİŞTİR

Atatürk Milliyetçisi Cihat Yaycı'nın tasfiye edildiğini söyleyen Pekin sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Cihat Yaycı’nın Türkye Milliyetçisi, Atatürk Milliyetçisi ve Türkiye’yi ileri götürmek isteyen bir kişinin tasfiyesi olarak görüyorum. Tabi ne olup bittiğini bilmiyorum. Neden dolayı alınmıştır, Silahlı Kuvvetler’deki bir durumdan dolayı mı yoksa siyasi nedenlerden dolayı mı alınmıştır, onu şu anda bilmemiz mümkün değil ama, bence bu ortamda bu bir tasfiyedir. Ayrıca bu konuda elini taşın altına koyan diğer insanlara da kötü örnek olmuştur diye değerlendiriyorum. Sonuç olarak bunu bir tasfiye olarak değerlendiriyorum, eğer başka bir nedeni yoksa. Ve, hala belli yerlerde FETÖ’nün elemanlarının etkili olduğunu ve bu elemanlara Türkiye düşmanlarının da yardımcı olduğunu, Cihat Yaycı’nın ön plana çıkmak istemesini istemeyen bazı grupların yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çok önemli işler yapan ve yapacak olan arkadaşımızın önü kesildi, yazık oldu."

 

İşte İsmail Hakkı Pekin'in konuşmasının tamamı

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.