İsmail Kahraman, Fatih Altaylı’dan şikayetçi oldu

İsmail Kahraman, Fatih Altaylı’dan şikayetçi oldu

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gazeteci Fatih Altaylı’dan şikayetçi oldu.

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Şehirlerin kurtuluş yıl dönümlerinin kutlanmasına karşıyım' açıklamasını 'Kurtuluş Savaşı’nı yok saymak' olarak nitelendiren gazeteci Fatih Altaylı’dan şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gazeteci Fatih Altaylı’nın kendisi ile yaptığı açıklamalarla ilgili şikayetçi oldu. Kahraman’ın avukatlarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Altaylı’nın 29 Ağustos 2022’de yayınlanan televizyon programdaki konuşması ile aynı tarihte internet sitesinde kaleme aldığı yazıya yer verildi.

Dilekçede Altaylı’nın konuşmaları farklı aktararak algı oluşturmaya çalıştığı ve gerçek dışı ifadeler kullandığı öne sürüldü. Kahraman’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden sözlerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak hakaret ve ithamlarda bulunduğu savunulan Altaylı hakkında 'hakaret' suçundan dava açılması talep edildi.

 

NE OLMUŞTU?


İsmail Kahraman’ın Rize’nin fethinin 561’inci yıl dönümü töreninde 'Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı' açıklamasını yapmıştı.

Kahraman'ın açıklaması üzerine gazeteci Fatih Altaylı 29 Ağustos tarihli yazısında, 'Buradaki alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nı ve onun kahramanlarını yok saymak.'  ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.