İsmail Saymaz tebliğcilere böyle seslendi: 'Sevap kazanmak istiyorsanız...'

İsmail Saymaz tebliğcilere böyle seslendi: 'Sevap kazanmak istiyorsanız...'

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından son dönemde yeniden ortaya çıkan tebliğcilere seslendi.

Gazeteci İsmail Saymaz, son dönemde içkili mekanları gezerek insanlara "dini uyarılarda bulunan" ve kendilerine 'tebliğciler' diyen grupları eleştirirken, kamu ihalelerine dikkat çekti.

Saymaz, Twitter'dan, "Tebliğciler, müslümanları uyarıp sevap kazanmak istiyorsanız, meyhanelerde vakit kaybetmeyin. Türkiye’de haramın büyüğü meyhanelerde değil, kamu ihalelerinde yeniyor. Benimki eleştiri değil, yanlış anlaşılmasın, benimki de tebliğ. Emri bil maruf, nehyi anil münker" yazdı.

 

mmmmm-001.JPG

 

NE OLMUŞTU?

 

Zaman zaman Beyoğlu gibi bölgelerde ortaya çıkarak alkollü içki tüketilen mekanlarda oturanlara dini uyarılar yapan tebliğciler önceki günlerde Kadıköy sokaklarındaydı.

Tebliğcilerin alkol alan insanların oturduğu masaların çevresinde "Hocanın görevi ölüm gelmeden hatırlatmak, berber tıraş eder doktor muayene eder. Hoca da hatırlatır" şeklinde yaptığı açıklamalara, masada oturan vatandaşlardan da tepki göstermiş, vatandaşlardan birisi "Bizim böyle bir isteğimiz oldu mu? Doktora gidiyoruz mesela muayene olmaya. Diyoruz ki benim bir rahatsızlığım var. Bizim sizden hatırlatma gibi bir isteğimiz oldu mu? Siz şu an taciz ediyorsunuz bizi bu masada otururken" demişti.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.