İsmail Saymaz'dan gündemi sarsacak iddialar: 'HDP bu kez kapatılabilir'

İsmail Saymaz'dan gündemi sarsacak iddialar: 'HDP bu kez kapatılabilir'

Gazeteci İsmail Saymaz, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in de aralarında yer aldığı 17 HDP'li ismin tutuklanmasına ilişkin gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılındaki Kobani eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in de aralarında olduğu 17 HDP'li tutuklandı.

Ayhan Bilgen'i İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasına neden olan tutuklamalarla ilgili Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'dan bomba iddialar geldi.

"HDP bu kez kapatılabilir" başlıklı yazısında Saymaz, HDP'lilerin cinayet, cinayete teşebbüs, yağma ve insanları hürriyetlerinden yoksun kılmaya azmettirmek, 37 cinayet, 27 cinayete teşebbüs, 15 yağma, 400'ü aşkın yaralamayla suçlandıklarını belirtti.

 

İşte yazıdan ilgili bölüm;

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014'ten beri yürüttüğü soruşturmada birden çok gizli tanığın ifadesine başvurulmuş. Gizli tanığın anlatımına göre; bu doğrultuda PKK'nın özerklik ilanı için düğmeye bastığı, Kandil'de “Zindan Konferansı” adlı bir toplantı yapıldığı, Duran Kalkan'ın talimatının Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Kamuran Yüksek aracılığıyla Selahattin Demirtaş'a iletildiği ve Demirtaş'ın 30 Eylül 2014'te Kobani sınırında direniş çağrısı yaptığı savunuluyor.

Bu çerçevede, toplanan HDP MYK'sının aldığı kararı Twitter hesabından duyurarak, talimat verdiği belirtiliyor.

O tweet'lerden biri şu şekilde:

'Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı! Kobane'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.'

Saymaz, yazısında ayrıca, "Artık HDP'nin kapatılmasının yüksek sesle dillendirileceğini düşünüyorum. Eğer bir partinin eş başkanları ve üst yönetimini 37 cinayet ve 25 cinayete teşebbüsün talimatını vermekle suçluyorsanız onları çete olarak görüyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.