İsmail Saymazın ‘Şehvetiye Tarikatı’ kitabına Yeni Şafak’tan eleştiri!

İsmail Saymazın ‘Şehvetiye Tarikatı’ kitabına Yeni Şafak’tan eleştiri!

İsmail Saymaz’ın yazdığı ve toplumda büyük yankı uyandıran 'Şehvetiye tarikatı' adlı kitap hakkında eleştiriler devam ediyor. Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergün Yıldırım; 'Kitapta bahsedilen  beş hikayenin tarikatlarla ilgisi yok dedi.'

Gazeteci İsmail Saymaz’ın yazdığı “Şehvetiye Tarikatı” adlı kitabına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tarikat ve cemaatlerin dinsel, cinsel ve ekonomik istismarlarının çok çarpıcı örneklerle anlatıldığı kitabın yankıları sürüyor.

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergün Yıldırım, kitapta  bahsedilen beş hikayenin tarikatlarla ilgisi olmadığını iddia etti;

Yıldırım “Dolandırıcıları tarikatçı gösterme şehveti” başlıklı yazısını sosyal medyada paylaşarak şu iddialarda bulundu: 

Beş hikayenin tarikatlarla hiç bir alakası yok. Çünkü tarikat geleneğinden ve silsilesinden gelen şeyhler değil adamlar. Tamamen dolandırıcı şebekeler. Düşündürücü olan, bu kumpası tarikatçı diye laikcilerin bu kadar kolay yutması. Öğrenilmiş cehalet!

ergun-yildirim-siyasetcafe.JPG

İsmail Saymaz ise Yıldırım’ın paylaşımını alıntı yaparak;

'Yenişafak’tan Ergün Yıldırım, beni ve ‘Şehvetiye Tarikatı’nı eleştiriyor. Yıldırım, şu gerçeği ıskalıyor: Bu grupların 5-15 yıl boyunca dini, cinsel ve ekonomik istismar uygulayabilmesinin sebebi; müritleri, toplum ve devlet nezdinde gerçek tarikat ve şeyh kabul edilmesidir.'Merdivenaltı' diye tanımladığım bu gruplar ana akım tarikatların rüya-ilham-keramet yönetimi taklit etmekte; onların meşruiyetinden, gücünden ve dokunulmazlığından yararlanmaktadırlar.' cümleleri ile cevap verdi.

ismail-saymaz-siyasetcafe.JPG

ismail-saymaz-siyasetcafe2.JPG

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.