İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet'i kovdu

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet'i kovdu

İsmailağa Cemaati kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını açıkladı.

İsmailağa cemaati, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını açıkladı.

Cemaatten yapılan açıklamada Cübbeli Ahmet için, "Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir", "Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır", "Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır", "Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir", "Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

Açıklamaya, "İsmailağa İstişare Heyeti" imzası atıldı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.