İsmailağa cemaati kampanya başlattı! İban verdi, CHP'den tepki var

İsmailağa cemaati kampanya başlattı! İban verdi, CHP'den tepki var

İsmailağa cemaati koronavirüsle mücadele kapsamında yardım kampanyası başlattı.

İsmailağa cemaati koronavirüsle mücadele kapsamında yardım kampanyası başlatarak, sosyal medya hesabından banka hesap bilgileri paylaştı.

Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP'li belediyelerin bağış kampanyalarının yasaklanırken, İsmailağa cemaatine ait derneğin yardım toplamasına izin verilmesine tepki gösterdi.

İsmailağa cemaatinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İsmailağa’dan koronavirüs sebebiyle mağdur durumdaki 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı! Faziletleri bol Şa’bân-ı Şerîf’te kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz” denilerek banka hesap bilgileri paylaşıldı.

 

ismailaga-cemaati-siyasetcafe.JPG

 

Derneğin internet sitesinden de “10 Bin İhtiyaç Sahibi Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi Yardımı” başlığıyla “İsmailağa Derneği ve İnsana değer veren Dernekler federasyonu İDDEF olarak, bu musibetin yaralarını sarmaya yönelik destek gayesiyle, 10 bin ailenin gıda ve temizlik ihtiyacını karşılamaya yönelik yardım kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz” duyurusu yapıldı.

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma dikkat çekerek, şunları yazdı:

 

“Görünen o ki İsmailağa Derneği’nin Koronavirüs için yardım toplamaya ve iban bilgisi paylaşmaya izni ve yetkisi var. Ama vatandaşlara yardım etmek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış toplamaya izni yok öyle mi? Siz akıllanmazsınız!”

 

ismailaga-cemaati-siyasetcafe01.JPG

 

İçişleri Bakanlığı, başta CHP’li belediyelerin olmak üzere bazı dernek ve vakıfların durumu iyi olmayan kişilere destek olma amaçlı başlattığı yardım kampanyasını durdurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı genelgede, belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemlerin Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapılmak zorunda olduğu ifade edilmişti.

Genelgede, ilgili kanunun 6’ncı maddesine atıfta bulunularak ‘…İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır’ hükmüne dikkat çekilmişti.

Banka hesap bilgileri paylaşarak yardım toplayan İsmailağa Cemaati’nin ilgili kanun hükmüne göre gerekli izinleri alıp almadığı merak konusu oldu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.