İsmailağa Cemaati mülklerini satışa çıkardı! Dudak uçuklatan rakam

İsmailağa Cemaati mülklerini satışa çıkardı! Dudak uçuklatan rakam

İsmailağa Cemaati, iki değerli mülkünü satışa çıkardı. Biri Silivri’de diğeri Fatihte olan gayrimenkuller için belirlenen bedel 20 milyon TL seviyesinde. Söz konusu mülklere, en yüksek fiyatı veren sahip olacak.

Türkiye'de, cemaat ve tarikatların faaliyetleri kamuoyunun en çok tartıştığı konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ tasfiye edilirken, yerini başka grup ve tarikatlar almaya başladı.

Her biri büyük bir holding konumunda olan cemaatler arasında öne çıkan İsmailağa Cemaati’nde dikkat çeken bir gayrimenkul satış kararı geldi.

 

SİLİVRİ’DEKİ BİNA 15 MİLYON


İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın verdiği ilanla satışı istenen iki mülkün değeri ise 20 milyona yakın. Cemaat, İstanbul Silivri'de bulunan 5 katlı bir binası için 15 milyon liralık bir bedel belirledi.

 

EN YÜKSEK TEKLİFİ VEREN ALIR


Satışa konulan bir diğer gayrimenkul ise İstanbul Fatih’te. Fatih’te bulunan daire için belirlenen bedel ise 2 Milyon 635 bin TL. İlana göre, her iki gayrimenkulün satışı 21 Eylül’de yapılacak. Söz konusu mülkler, en yüksek bedeli teklif edene satılacak.

 

4 MİLYONLUK VERGİ KAYBI

 

Bu arada, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı da 2015’ten beri ‘kamu yararına faaliyet gösteren’ bir vakıf konumunda. Bakanlar Kurulu kararı ile verilen karar nedeni ile anılan vakıf da vergi muafiyeti kapsamında. Dolayısı ile söz konusu vakfın mülklerin satışında da KDV söz konusu değil. İlana konu varlıkların satılması halinde kamunun vergi kaybı ise 4 milyon TL olarak hesaplandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.