İsmailağa Cemaati Nevruz kutlamayı haram ilan etti

İsmailağa Cemaati Nevruz kutlamayı haram ilan etti

Nevruz Bayramı tüm dünyada coşkuyla kutlanırken, İsmailağa tarikatı Nevruz Bayramı’nı haram ilan etti.

Nevruz Bayramı. 21 Mart…

Altay Türklerinin Çılgayak Bayramı, Azerbaycan Türklerinin Bozkurt Bayramı, Başkurt Türklerinin Ekin Bayramı, Gagavuzların İlk Yaz’ı, Hakas Türklerinin ise Ulu Künü.

Kadim bir bayram ve köklü bir gelenek olan, tüm medeniyetler için umudu, dirilişi ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz, İsmailağa cemaatini rahatsız etti.

Cemaatin Azizan Fıkıh Medresesi’nde hocalık yapan Abdülhamit Türkeri, İsmailağa cemaatinin YouTube kanalında Nevruz ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Fıkıh hocası Türkeri, Nevruz Bayramı’nın da yılbaşı gibi haram olduğunu iddia etti.

 

İşte İsmailağa cemaatinin fetva hattında yayınlanan "Nevruz kutlaması"nın haram denilen Türkeri’nin “fetva” açıklaması:

 

“Hanefi mezhebine göre Nevruz’un kutlanması tıpkı yılbaşının kutlanılması gibi haramdır. Ve bir müminin de böyle bir eylem içerisine girmesi kati surette caiz değildir. Çünkü Nevruz Bayramı Mecusilerin bir bayramı olup, Allah resulü döneminde de kutlanılan bir bayram idi. 

Ve Allah resulü Medine'ye gittikleri dönemde bir kalabalık bir ses duyduğu zaman da ‘bu ses ne’ dedi vakitte dediler ki ‘Allah'ın resulü bu Nevruz Bayramı’. Allah resulü buyurdu ki ‘Allah teala size Nevruz ve Mihrican’dan daha hayırlı iki bayram verdi. O da nedir? Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'dır’. 

Bundan dolayı bir müminin, Ramazan ve Kurban dışında başka herhangi bir günü bayram olarak adletmesi, ona bayram olarak tazim göstermesi, ona en ufak bir şekilde kutlama günü olarak itibar etmesi Allah muhafaza son derece tehlikelidir”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.