İsmailağa Cemaati, yılbaşı gecesi sokağa indi! 'Takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla...'

İsmailağa Cemaati, yılbaşı gecesi sokağa indi! 'Takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla...'

Kendisini İsmailağa Cemaati'nden tanıtan Hüseyin Çevik ve beraberindeki grubun yılbaşı gecesi İstanbul'da düzenledikleri yürüyüş, sosyal medyada gündem oldu.

Verdiği vaazlarla sık sık gündem olan Hüseyin Çevik’in öncülüğünde çok sayıda kişi, yılbaşı gecesi sokağa çıkarak yeni yıl kutlamalarına karşı yürüyüş düzenledi.

 

‘GÜNAHIN ZİRVE YAPTIĞI GECE’


O anlara ilişkin videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan Çevik, “Günahın zirve yaptığı gecede takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla sokaklardaydık. Sessiz yürüyüşümüz Müslümanların sesi oldu. Elhamdülillah Rabbim razı olduğu kullarından eylesin Amin.” notunu düştü.

Söz konusu görüntülerde kalabalık bir grupla beraber yürüdükleri görülen cemaat mensuplarının, görüntüleri mehter marşıyla paylaşmaları dikkat çekti.

Kalabalık grubun yürüyüşü sırasında bazı vatandaşların korkarak kenara çekildikleri görüldü.


İSMAİLAĞA CEMAATİ: BİZİMLE İLGİSİ YOK


Öte yandan, Yeni Şafak’ın aktardığına göre, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, sosyal medya platformlarından ‘sohbet videoları’ yayınlayan Hüseyin Çevik’in İsmailağa cemaati ile hiçbir bağlantısı olmadığına ilişkin duyuru yaptı. Vakıf tarafından Çevik hakkında, kendi Youtube kanalından yayınladığı video ile Mahmut Ustaosmanoğlu ve cemaatine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunuldu.

İsmailağa Cemaati en son 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi ve yıllarca tecavüze uğramasıyla gündem olmuştu. Cemaate bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını o dönem 29 yaşında olan Kadir İstekli ile “evlendirdiği” ve küçük kızın yıllarca sistematik cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Bu olay kamuoyunda infial yaratırken konuyla ilgili davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil olmuş ve Gümüşel ile İstekli hakkında tutuklama talep etmişti. Gümüşel ve İstekli bu talep sonrası tutuklanırken İBB’de Hiranur Vakfı’nın kaçak olduğu tespit edilen Sancaktepe’deki binasını mühürlemişti.
 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.