İsmailağa Cemaati'nde bölünmeler başladı! Hasan Kılıç'ın şeyhliğini tanımadılar

İsmailağa Cemaati'nde bölünmeler başladı! Hasan Kılıç'ın şeyhliğini tanımadılar

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından İsmailağa cemaatinde bölünme başladı.

Halk TV'deki köşesinde İsmailağa'da bölünme olduğunu yazan gazeteci İsmail Saymaz, "Mahmut Efendi'nin bakımını üstlenen bacanağı Muhammed Keskin'in lideri olduğu, İsmailağa'nın ikinci merkezi sayılan Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Marifet Derneği ise Kılıç'ın şeyhliğini tanıdığını henüz açıklamadı. Marifet'çiler suskun. Ustaosmanoğlu'nun eşinin Kılıç'a karşı olduğu ileri sürülüyor" dedi.

 

HASAN KILIÇ KARŞITLARI DEVREDE

 

Hasan Kılıç karşıtlarının Mahmut Ustaosmanoğlu'na ait 2007 yılından bir videoyu dolaşıma soktuğunu belirten Saymaz, videoda Cübbeli Ahmet'in hasta yatağındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'na kendisinin yerine geçecek kişi için "Yazıya dökelim" dediğini, Ustaosmanoğlu'nun ise "Nasip neyse o olur" dediği ve yerine kimseyi bırakmadığı savunulduğunu yazdı.

Hasan Kılıç'ın Mahmut Ustaosmanoğlu'dan sonra cemaatin abisi olarak görüldüğünü ancak "Hasan Kılıç'tan sonra" endişesinin büyüdüğünü yazan Saymaz, akla gelen ilk ismin Mahmut Ustaosmanoğlu'nun dünürü Hasan Kılıç'tan sonra oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu olduğunu kaydetti.

Saymaz, "İsmailağa, Kılıç'tan sonraki şeyhini seçerken istişareye başvurmazsa bir 'ihvanın' ifadesiyle söyleyeyim, tarikatta çıngar çıkabilir. Çünkü Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet’i işaret etmediği savunuluyor. Ahmet Ustaosmanoğlu'nun tarikata bağlı vakıf ve derneklerde yönetici olması da eleştiriliyor" dedi.

 

'İSKENDERPAŞA GİBİ OLMAK İSTEMİYORUZ'

 

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde "tezkiye"yi yapan Ahmet Ustaosmanoğlu'nun genç damadı Mahmut Eren'in adının öne çıktığını belirten Saymaz, "TÜGVA'nın etkinliğine konuşmacı olarak çağrılan Eren, bazı hocalar tarafından tarikatta reformistlikle suçlanıyor. AK Parti ile yakın ilişkileri bulunan Eren'in bürokratlar ve siyasetçilerin katılması için kuralları esnetmeye taraftar olduğu ileri sürülüyor. Eren'in Ahde Vefa İlim ve Hizmet Derneği eliyle şehir şehir örgütlendiği savunuluyor. Kılıç'tan sonra Ustaosmanoğlu posta geçerse yerini Mahmut Eren'e bırakacağı kaydediliyor. Bu ihtimalden söz edenler 'İskenderpaşa gibi olmak istemiyoruz' diyor" ifadelerini kullandı.  

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum