İsmailağa Cemaati'nden 6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel iddialarına yalanlama!

İsmailağa Cemaati'nden 6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel iddialarına yalanlama!

İsmailağa Cemaati, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiği' iddialarına ilişkin açıklama yayınladı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmış, olay Türkiye gündemine oturmuştu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından günler geçmesine rağmen İsmailağa Cemaati'nden açıklama yeni geldi.

 

İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Mahmud Efendi Hazretlerimiz, Şeyhi Ali Haydar Ahıshavi Hazretlerinin mirası olan hassasiyet ve vasiyetle doğrultusunda, resmi nikah kıyılmaksızın dini nikah kıyılmasına kesinlikle müsaade etmemiş ve bu cemaatine hem kendisi hem de yetiştirdiği hoca efendiler vasıtasıyla daima telkin ve tavsiye etmiştir. Bu hassasiyetin hocalarımız ve cemaatimiz tarafından titizlikle muhafaza ve tatbik edildiği bugün de herkes tarafından açık ve net olarak bilinmektedir.”

 

BAĞLANTISI OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

 

Söz konusu kişilerin cemaatla bağlantılı olmadığı vurgulanan açıklamada, “Medyada yer aldığı ve maksatlı olarak cemaatimizle irtibatlandırılmaya çalışıldığı görülen, nikah hususunda zikrettiğimiz hassasiyetlerle bağdaşmayan bir takım iddia ve haberlerin Mahmud Efendi Hazretlerimiz ve cemaatimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Münferiden gelişen çeşitli hadiseleri cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik yorumlara itibar edilmemesi önemle ricamızdır.” denildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Altı yaşındayken babası Gümüşel’in 29 yaşındaki bir ‘müridiyle’ imam nikahı kıyılan H.K.G. şikayetçi olarak ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

2012’de doktorun ihbarıyla başlayan H.K.G.’nin cinsel istismarına yönelik soruşturmanın da üstü örtüldü. H.K.G. o tarihte 14 yaşındaydı.

Devam eden tecavüzler üzerine H.K.G. 30 Kasım 2020’de vücudunda morluklarla ve elindeki belgelerle İstanbul Anadolu savcılığına gidip şikayetçi oldu ve evi terk etti.Ancak bütün delillere karşın iki yıl boyunca şikayetiyle ilgili dava açılmadı. Ne tecavüzcü ne de buna yol açan annesiyle babası tutuklandı. Nihayet 30 Ekim’de İstanbul Anadolu başsavcılığının iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının tecavüze göz yumduğunu anlattı. İddianamede H.K.G.’nin zorla evlendirildiği Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtildi. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. Ancak şu ana kadar hiçbir şüpheli tutuklanmadı.

Cinsel istismar şüphelisi olan baba Yusuf Ziya Gümüşel’in kurduğu ve yönettiği Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki külliyesindeyse ‘eğitimler’ devam ediyor. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.