İsmailağa şeyhinin çocukları istismarı yalanlamıştı! Timur Soykan belgelerle yanıt verdi

İsmailağa şeyhinin çocukları istismarı yalanlamıştı! Timur Soykan belgelerle yanıt verdi

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını evlendirdiğini yalanlayan Gümüşel’in çocuklarına Timur Soykan'dan belgelerle yanıt geldi.

Timur Soykan, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in, 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi Kadir İstekli ile 'evlendirdiğini' ve uzun yıllar istismara maruz bırakıldığını yalanlayarak istismarın üzerini örtmeye çalışan H.K.G.'nin kardeşlerine belgelerle yanıt verdi.

"İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çocukları video yayınlayarak kardeşleri H.K.G.’nin cinsel istismar iddialarını yalanlamış. Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor" diyen Soykan, H.K.G.'nin iddianamedeki ifadelerine yer vererek istismarın 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla başladığını yineledi.

Soykan’ın paylaştığı tutanaklarda H.K.G.’yi istismar eden Kadir İstekli’nin ‘evliliğin’ altı yaşında gerçekleştiğini reddetmediğine dair ifadeler yer aldı.

Gümüşel'in çocuklarının, H.K.G'nin psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürmesine "H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor.

 

İstekli de istismarı kabul ediyor" ifadeleriyle yanıt veren Soykan şunları kaydetti:

 

"İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çocukları video yayınlayarak kardeşleri H.K.G.’nin cinsel istismar iddialarını yalanlamış. Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor.

Ekteki videoda kardeşleri H.K.G.’nin 6 yaşında imam nikahıyla 29 yaşındaki Kadir İstekli’ye teslim edilmesi gibi bir durumun olmadığını iddia ediyor. H.K.G. ise iddianamedeki ifadesinde bunu çok açık bir şekilde anlatıyor.
H.K.G., 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla birlikte cinsel istismarın başladığını anlatıyor. Bunun kendisine bir oyun olarak anlatıldığını söylüyor.

(Not: İddianamedeki ifadeyi rahatsız edici kısımları ve H.K.G.'nin adının açık yazıldığı kısımları çıkararak yayınlıyorum.)

Kardeşleri, H.K.G'nin psikolojisinin bozuk olduğunu, yalan söylediğini savunuyor. Ama H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor. İstekli de istismarı kabul ediyor.

Hatta Kadir İstekli kendisinin 6 yaşında kızı olsa evlendireceğini ama cinsel istismara izin vermeyeceğini söylüyor. H.K.G., konuşmanın devamında evde Kadir İstekli'ye "Damadım" denildiğini anlatıyor. Kendisine yetişkin gibi davranıldığını ifade ediyor. Kadir İstekli "Ufaklığın öyle geçti" diyor. Kadir İstekli savcılık ifadesinde kavga çıkmaması için böyle konuştuğunu savundu.

Kardeşleri, H.K.G.'nin gelinlik fotoğrafının icazet töreninden olduğunu anlatıyor. Fotoğrafa dava dosyasından ulaştık ve H.K.G. ifadesinde 6 yaşında imam nikahından sonra çekilen fotoğraftan bahsediyor. Kadir İstekli'nin kendisinin fotoğraf stüdyosuna götürdüğünü anlatıyor.

 

"SAVCILIK İSTİSMARIN DELİLLER İLE KANITLANDIĞI GÖRÜŞÜNDE"


Üstelik H.K.G.'nin savcılığa sunduğu tek fotoğraf bu değil. Henüz küçük bir çocukken Kadir İstekli ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafı savcıya verdi. Kardeşleri videoda bu fotoğraflara bir açıklama getirmedi.

H.K.G. ifadesinde 13 yaşında törensel nişan, 14 yaşında ise düğün yapıldığını anlatıyor. Bunun fotoğrafını da savcılığa sundu. Fotoğrafta kolunda bilezikler de görünüyor.

H.K.G.'yi 14 yaşındayken annesi hastaneye götürüyor ve doktor istismar anlayıp polise haber veriyor. Soruşturmada doğum kağıdı istenmiyor, bunun yerine kemik yaşı tespitine gönderiliyor. H.K.G. yerine 21 yaşındaki kadının tarikatça teste sokulduğu tespit edildi. Savcılık tüm bu deliller ile cinsel istismarın kanıtlandığı görüşünde. 6 yaşından itibaren istismara uğradığını anlatıyor. 14 yaşındayken alınan 21 yaşında olduğuna dair raporun bile cinsel istismarı ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Elbette gerçekler yargılama sonucu ortaya çıkacak. Tarikat iddiaların iftira olduğuna dair kampanya başlattı. Bir düğün fotoğrafı da paylaştılar. H.K.G. zaten 14 yaşında düğün yapıldığını ifade ediyor. Çok küçük olduğu fotoğraflarla bu fotoğrafa birlikte bakmak gerekiyor.'

 

 


NE OLMUŞTU?


BirGün yazarı Timur Soykan 3 Aralık tarihinde yayınladığı "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı haberinde İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki H.K.G. isimli kızını 29 yaşındaki Kadir İstekli ile 'evlendirdiğini' çocuğun uzun yıllar istismara maruz bırakıldığını yazmıştı.

Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Haber Türkiye'nin gündemine oturmuş, ilgili bakanlık ve yetkililer haberin ortaya çıkmasından günler sonra açıklamalarda bulunmuştu.

Bugün ise YouTube’da açılan bir hesapta yayınlanan videoda H.K.G.’nin ağabeyi ve kız kardeşleri istismar yaşanmadığını, kız kardeşlerinin altı yaşında ‘evlendirilmediğini’ iddia etti.

H.K.G.'nin istismara uğradığından haberleri olması gerektiğini öne süren kardeşler, gelinlikli fotoğrafların ise bir etkinlikte çekildiğini, kendilerinin de gelinlikli fotoğrafları olduğunu öne sürdü.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.