İsmailağa Vatan hainliği suçundan asılan İskilipli Atıf'ı şehit ilan etti

İsmailağa Vatan hainliği suçundan asılan İskilipli Atıf'ı şehit ilan etti

İskilipli Mehmet Atıf’ın ölüm yıldönümü olan 4 Şubat'ta İsmailağa cemaatinin resmi internet sitesi bir yazı yayınlayarak, ne kadar mübarek ve âlim biri olduğunu anlattı. 

Vatana ihanet suçundan yargılanan ve idam edilen İskilipli Mehmet Atıf Hoca’nın da diğer Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları gibi cemaatler ve tarikatlar tarafından şehit ilan edilerek kutsanması dikkat çekiyor.

Cumhuriyet döneminin isyancıları, işbirlikçileri ve mahkemece yargılanarak suçları sabit görülen vatan hainlerine cemaat ve tarikatlar sahip çıkmaya devam ediyor.

Atatürk’e hakaret ettiği bilinen ve bağımsız mahkemeler tarafından vatana ihanet suçu kesinleşerek idam edilen İskilipli atıf hoca da bunlardan biri.

İsmailağa cemaati İskilipli'nin ölüm yıl dönümlerini unutmuyor. Hatta ölüm yıl dönümüne yazdığı makaleler ile İskilipli Atıf’ı şehitlik mertebesine yükseltiyor.

 

iskilipli-atif-siyasetcafe.jpg

 

Peki, kimdir bu İskilipli atıf hoca, şehit midir, vatan haini mi?

 

Cemaat ve tarikatlar ile siyasal İslamcıların mağduriyet makamına oturtarak şahadet ünvanı verdikleri İskilipli Atıf aslında bir İngiliz ajanı ve vatan hainidir.

İskilipli Atıf Hoca, sadece cumhuriyete değil, 1908 devrimine de karşıdır. Mahmut Şevket Paşanın katli nedeniyle suçlanarak Sinop'a sürülmüştür. Sonra, Kuvay-ı Milliye karşıtıdır. Teali İslam Cemiyeti'nin kurucusu ve yöneticisidir.

Teali İslam Cemiyeti Milli Mücadele'nin ve Mustafa Kemal'in kesin olarak karşısındadır. Batı hayranlığı ile islamiyeti sentezleyenlerin fikirlerine göre, İngilizler ve Yunanlılar iyidir. Çünkü onların galibiyetlerinin arkasında Kuvay-ı Milliye gibi "cahilce bir cesaret" değil uygarlık zekâsı vardır.

Mustafa Kemal’in ve Kuvvayı Milliye’nin açmış olduğu mücadeleyi cahil cesareti olarak değerlendiren İslamcılara göre, batının boyunduruğuna girmek tercih sebebidir.

 

Bugün onu şahadet makamına oturtulmaya çalışılmasının nedenini daha iyi anlatabilmek için İskilipli Atıf’ın Teali İslam Cemiyeti olarak yayınladığı bildiriden birkaç satır aktaralım:

 

"Mustafa Kemal ve Kuvvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere 'siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim' diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakârlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır.

 

iskipli-siyasetcafe.jpg

 

Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız?

Elinize aldığınız bu fetva Allah'ın emridir, Padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücutlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur."

 

İSKİLİPLİ ATIF NEDEN İDAM EDİLDİ?

 

Atıf’ın idamını mazlumiyet, mağduriyet tahtına çıkartanlar yalanlarla tarih yazıyorlar. Bir şapka yalanı uydurmuşlar ki, Atıf şapka kanununa muhalefet ettiği için idam edildi. Bunu iddia edenlerin ise mahkeme tutanaklarını falan yayınlamaya hiç niyetleri yok. Çünkü gerçekler orada yazıyor. Dedikleri gibi Atıf ne şehittir, ne de mağdur veya mazlumdur. Atıf Atatürk’e ve Cumhuriyet’e cephe açmış bir vatan hainidir.

Hem Kurtuluş Savaşı yıllarında, hem de Cumhuriyet döneminde dini kullanıp kışkırtıcılık yapmaktan, halkı isyana teşvik etmekten o zamanki yasalara uygun olarak “vatana ihanet” suçundan idam edilmiştir.

İdam edilme sebebi de mahkeme kayıtlarında şöyle açıklanmıştı.

1- Sen bu kitapları dağıtarak halkı isyana teşvik ettin, kışkırtıcılık yaptın. (Devletin yasakladığı ve isyana teşvik eden kitapları dağıtmıştı.

2- Kurtuluş savaşı yıllarında da ihanet bildirileri hazırlayıp halkı Mustafa Kemal’i öldürmeye teşvik edenlerin başında yer aldın.

Bunun tüm belgelerini ortaya koyuyor mahkeme.

Sonuçta Ankara İstiklal Mahkemesi İskilipli Atıf’ı Türk Ceza Kanunu’nun 55. Maddesi’nin “TC’nin Teşkilatı Esasiye Kanunu’nun tamamen veya kısmen tağyir… Veya ifayı vazifeden menine cebren teşebbüs edenler idam olunur, diyen muharrer fırkası mucibince” vatana ihanet suçundan idam etmiştir.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum