İsmailağa'da kadınlar savaşı! Liderlik tartışması bitmiyor

İsmailağa'da kadınlar savaşı! Liderlik tartışması bitmiyor

İsmailağa'da Ustaosmanoğlu ailesi yeni lider seçilen Hasan Kılıç'tan sonra kendi ailesinden bir kişinin lider seçilmesi konusunda ısrarcı. Bu konuda Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ailesine mensup kadınların etkili olduğu ortaya çıktı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünden sonra İsmailağa'da sular durulmadı. Cemaatin liderliğine Hasan Kılıç'ın getirilmesi geçici bir sükunet sağlandıysa da liderliğe oynayan herkes Hasan Kılıç sonrasına hazırlık yapmaya başladı. 

Özellikle de Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ailesi, Hasan Kılıç'tan sonra cemaatin liderliğinin kendi ailesinde olmasını istiyor. Burada da aile içinde Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu'nun damadı Mahmut Eren'in ismi ön plana çıkıyor. 

İsmailağa'da tefsir dersleri veren Mahmut Eren'in, cemaat içinde bürokratlarla yakın ilişkiler içinde olduğu ve buradan güç aldığı da kaydedildi. 

 

KADINLARIN GÜCÜ


İsmailağa cemaatinde kadınların arka planda durduğu daha önce çok yazıldı. Ancak cemaat içindeki liderlik sorununda kadınların da çok etkili olduğu ifade edildi.  Özellikle Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ailesine mensup kadınlar Hasan Kılıç'tan sonra liderliğin kendi ailelerine geçmesinde ısrarcı olduğu iddia edildi. Öte yandan Ustaosmanoğlu ailesinin bu konunda ısrarcı olduğunun bir diğer göstergesi de cemaat içinde yer almayan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun videolarla cemaat içi konularda fikir açıklaması da gösterildi.

 

LİDERLİK SORUNU YENİ DEĞİL


İsmailağa'da liderlik sorunu yeni değil, Mahmut Ustaosmanoğlu'ndan önce cemaatin şeyhi olan Ali Haydar Gürbüzler'in ölümünden sonra da başta Ali Haydar Gürbüzler ailesine mensup bazı fertler ve hocalar Mahmut Ustaosmanoğlu'nun şeyhliğini kabul etmemişti. Hatta  bu yüzden Mahmut Ustaosmanoğlu şeyh olduktan sonra, cemaat liderliğini kendinden önceki şeyh Ali Haydar Gürbüzler'in şeyhliğini yürüttüğü İsmet Efendi Dergahı'nda değil, İsmailağa Camisi'nde yürütmüştü. Ancak Mahmut Ustaosmanoğlu zaman içinde cemaat içinde liderliğini kabul ettirmişti. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum