İsmailağa'dan Cübbeli'ye cenaze yanıtı! 'Biz Mahmut Efendi'nin sözlerine ayet gibi iman ederiz'

İsmailağa'dan Cübbeli'ye cenaze yanıtı! 'Biz Mahmut Efendi'nin sözlerine ayet gibi iman ederiz'

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmaması yönünde verilen kararı eleştiren "Cübbeli Ahmet"e İsmailağa Cemaati'nden yanıt geldi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine kadınların katılmaması yönünde verilen kararı eleştirdi. Ahmet Mahmut Ünlü'ye yanıt cemaat içerisinden geldi.

Laiklik karşıtlığıyla bilinen ve devlet içerisinde kadrolaşan İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası düzenlenen cenaze namazına kadınların katılmaması istendi.

Cemaatten yapılan açıklamada, "Mahmud Efendi Hazretleri hanımların cenazelere katılmalarına râzı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur" denildi.

 

"İSMAİLAĞA'NIN YAZISI YANLIŞ OLDU"


Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kadınların cenazeye alınmamasına Lalegül TV'de yayınlanan Haftanın Sohbeti'nde eleştirdi.

Cübbeli Ahmet, "Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabi İsmailağa'nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir. Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar vahabilerdir" dedi.

 

 

CEMAATTEN YANIT GELDİ


Cübbeli Ahmet'e karşıtlığıyla bilinen İsmailağa Cemaati mensubu Kemal Eren, Cübbeli Ahmet'in açıklamasının ardından konuşmasını paylaştı.

Eren, "Biz, Ali Haydar Efendi ve Mahmud Efendi Hz.lerinin sözlerine ayet-hadis gibi iman ederiz" ifadelerini kullandı.

 

ssss-009.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum