İsmi Okul Tabelalarından İndiriliyor!

İsmi Okul Tabelalarından İndiriliyor!

Marmaris'te velilerin başvurusu üzerine 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adını taşıyan iki okulun adları değiştirildi.

Kenan Evren'in emekli olduktan sonra uzun yıllar yaşadığı Armutalan Mahallesi'nde yapımına destekte bulunduğu "Kenan Evren Ortaokulu" ile "Kenan Paşa İlk ve Ortaokulu"nun isimlerinin değiştirilmesi için çok sayıda veli Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etti. Talepleri değerlendiren müdürlük, okulların isimlerinin değiştirilmesine ve yeni adları Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulacak komisyonun belirlemesine karar verdi.

 

Komisyonun gerçekleştirdiği toplantıda, "Kenan Evren Ortaokulu"nun adının "Marmaris Ortaokulu", "Kenan Paşa İlk ve Ortaokulu"nun isminin ise "Armutalan İlk ve Ortaokulu" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. İki okulda da halen eski tabelaların asılı olduğu, yenilerinin hazırlanmasının ardından tabelaların değiştirileceği belirtildi.
 
Marmaris'te daha önce Kenan Evren Bulvarı'nın ismi Belediye Meclisinin kararıyla Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmişti. Evren'in eşi Sekine Evren'in ismini taşıyan park ve çeşmenin adında da değişikliğe gidilmişti. Ayrıca Evren'in daha önce yaşadığı evin bulunduğu sokağın "Beyazev" olan adı da değiştirilmişti.
 
Emekli olduktan sonra uzun yıllar Armutalan Mahallesi'ndeki evinde yaşamını sürdüren Evren, 2007 yılında, Sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşınmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.