Ispanak ile ilgili 2 iddia!

Ispanak ile ilgili 2 iddia!

İstanbul’da Ispanak yedikleri için zehirlenerek hastaneye başvuranların sayısının resmi olarak 44 olduğu açıklandı. Yapılan araştırmalar iki iddiada yoğunlaştı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 01-03 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul genelinde “ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler” sebebiyle 44 kişinin gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastanelere başvurduğunu, bunlardan 25’inin taburcu edildiğini 19’unun ise tedavisine devam edildiğini duyurdu.

 

 

Yapılan açıklamada “Süreç; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

 

 

İKİ GÜÇLÜ İDDİA

Yaşanan ıspanak paniği ile ilgili ‘olayın nedenine ilişkin’ henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak olayla ilgili ortaya atılan belli başlı iddialar şunlar;

ISPANAK TARLALARINA ATILAN İLAÇLAR: Tarlalarda üretilen ıspanaklara sıkılan böcek öldürücü ilaçların, gıdayı tüketenlerde organofosfat zehirlenmeye neden olduğu iddia ediliyor.

ISPANAK DEĞİL ISPANAĞA BENZER BİTKİ: Aşırı tüketildiğinde baş ağrısı ve mide bulantısına neden olan, Adamotu olarak bilinen Mandragora autumnalis isimli ıspanağa benzeyen bitkinin ıspanaklara karıştığı ihtimali üzerinde duruluyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.