Ispanak zehirlenmesine ilişkin yeni bir iddia! Yoğurt zehirlenmeyi tetikliyor mu?

Ispanak zehirlenmesine ilişkin yeni bir iddia! Yoğurt zehirlenmeyi tetikliyor mu?

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Dizdar, ıspanak zehirlenmesiyle ilgili  yeni bir iddiada bulundu. Doç. Dr. Dizdar, ıspanak zehirlenmesinde yoğurtun da etkili olabileceğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Dizdar, ıspanak zehirlenmesiyle ilgili  yeni bir iddiada bulundu.  Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Bu kadar kişinin zehirlenmesi neden olabilecek bir şeyin içine karışan iki üç güzelavrat otundan ya da herhangi bir şeyden olmaması gerekir. Çünkü o ot birçok şeyin içine zaten karışıyor." dedi.  Doç. Dr. Yavuz Dizdar, açıklamasında ıspanak zehirlenmesinde yoğurtun da etkili olabileceğini söyledi. 

Dizdar, konuyla ilgili yapılan tarım ilacı açıklaması açıklaması ile ilgili ise "Geçenlerde bir çiftçi ürünlerini piyasaya vermeden bir gün önce ilaçladığını belirtti. Muhtemelen yeşil kalmasını sağlamak için bir gün önceden ilaçlıyor. Bu maddeyi ıspanağa verdiğiniz zaman soluk alıp verme zincirini durdurur. Böylece ıspanak sararmadan yeşil olarak kalmaya devam eder. Bir cins ilacın içine işlemesi lazım. O işlemeyi sağlayan deterjan maddeler var. Deterjanları koyarsanız ilacın içine, o zaman nüfuz ediyor. Aslında normalde üstünde kalır. Muhtemelen birisi hata yaptı, o hatanın ceremesini de vatandaş çekti. Bizim kadınlarımız kum olmasın diye ıspanağı tek tek yıkar." dedi.

KOKOREÇ SAĞLIĞIMIZA FAYDALI MI?

Geçtiğimiz aylarda yaptığı Kokoreç, açıklamasını yineleyen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Kokoreç yerseniz dışkı içerisindeki bakterilerin bir kısmını alıyorsunuz. Bu kokoreçin temizlenmemiş olmasından kaynaklanmıyor. Bu bakteriler normalde bağırsakta mukusun içinde gömülü olarak yaşıyor. Onlar bir arayüzü oluşturarak bakteroid adını alıyor. Bu bakteroid, bağırsağı temizleseniz de gitmiyor. Aşırı sıcaktan etkilenmeyen bakteroidlerin aşırı basınçtan etkilenmeyenleri de var. 200-300 derece sıcaklığa ve 2000 metre su basıncına dayanabilen bakteriler de mevcut. Bilim camiası vücudunuzda barındırdığınız bu bakterilere oldukça şaşırdı. RNA analizi yapıldığında akla hiç gelmeyen bakteriler, akla hiç gelmeyen yerlerde çıkmaya başladı. Bu bakterileri sağlayabileceğiniz iki kaynak bulunuyor. Bunlardan biri kokoreç birisi de işkembedir. " dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.