İspanya'da tutuklanan Muhammed Yakut serbest bırakıldı

İspanya'da tutuklanan Muhammed Yakut serbest bırakıldı

İspanya'nın Santander şehrinde yakalanarak tutuklanan Muhammed Yakut’un serbest bırakıldığı öğrenildi.

Almanya’da genel seçimler öncesi sosyal medya üzerinden yayınlar yapan Muhammed Yakut, Eylül ayının başında İspanya’da gözaltına alınmıştı.


YAKUT İSPANYA’DA KİMLİK KONTROLÜNDE YAKALANMIŞTI!


Yakut hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ile “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından birden fazla soruşturma başlatılmış ve yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Almanya’dan İspanya’ya geçtiği belirlenen Yakut’un İspanya’nın Kuzeyi’nde olan Santander adlı şehirde bulunduğu yeri, Türkiye tarafından belirlenmişti. Kimlik kontrolünde yakalanan Yakut için Türkiye'nin iade talebi ilgili bilgiler, Madrid Büyükelçiliğine iletilerek yasal süreç başlatılmıştı.

 

MUHAMMED YAKUT’UN SERBEST BIRAKILMASI ŞAŞKINLIK YARATTI


İspanya'nın Santander yakalanarak tutuklanan ve Türkiye’ye iadesi beklenen Muhammed Yakut’un serbest bırakıldığı öğrenildi.Yakut’un Türkiye’ye neden iade edilmediği ve serbest bırakılma gerekçesi henüz açıklanmadı. Bir çok suçtan hakkında 25 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarılan Yakut’un serbest kalması şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi.

 

EŞİ VE OĞLUNA ADLİ KONTROL ŞARTI VERİLDİ

 

Öte yandan İspanya'da serbest bırakılan Muhammed Yakut'un eşi ve oğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına polis tarafından takibe alındığı öğrenildi. Muhammed Yakut'un eşinin, buluştuğu kişilerden 100 ila 200 bin dolar arasında elden para aldığının belirlenmesi üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Yakut'un eşi ve oğluna bu para trafiğinin sorulduğu ve Ankara'da yaptıkları ticari bir işten dolayı alacakları olduğunu söyledikleri belirtildi. Yakut'un eşi ve oğluna, HTS kayıtlarına göre ortak sinyal verdikleri zamanlarda, Muhammed Yakut'un yayınladığı bu videolar için birlikte hareket edip etmedikleri sorulduktan sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Süper Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.