İsrail, bütün telefonlara sızan casus üretti

İsrail, bütün telefonlara sızan casus üretti

İsrailli bir firma akıllı telefonların güvenlik duvarını aşmak için kullanıcı paneline sahip, kullanımı kolay bir casus araç geliştirdi.

Tel Aviv merkezli Rayzone Group adlı firma InterApp olarak isimlendirilen küçük ve akıllı bir araç piyasaya sürdü. Bu araç yakınındaki akıllı telefonların güvenliğini aşarak bilgileri aktarabiliyor.


Rayzone, ürünleri InterApp’i yenilikçi ve tüm kuralları alt üst edecek türden taktiksel istihbarat sistemi olarak tanımlıyor. Kullanıcısı olarak hedeflenen kitle ise istihbarat kuruluşları ve hukuki alanda çalışanlar. Cihaz, uygulamaların kırılganlıklarından faydalanarak çok gizli şekilde, geride hiç iz bırakmadan hedef telefon bulutundan bilgi topluyor.

InterApp, kullanıcısının yakınlardaki telefonlarla wi-fi bağlantısı kurarak erişimini sağlıyor. Sonrasında ise telefondaki uygulamaların açıklarından faydalanarak gerekli bilgileri ayıklıyor ve taktiksel amaçlarla kullanılmak üzere sunucuya gönderiyor.

Rayzone’a göre InterApp, telefon kullanıcılarının e-posta adreslerini, şifrelerini, posta içeriğini ve sosyal medya uygulamalarındaki şifrelerini kolaylıkla çalabilir. Dropbox şifresi, telefondaki rehber ve fotoğraf galerisi gibi içerikler de bunlara dahil.

Buna ek olarak, cihaz telefonun daha önceki coğrafi konumlarının erişimine de ulaşarak telefon kullanıcısının geçtiği yerlerin öğrenilmesini sağlayabiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.