İsrail, Gazze şeridini tam ablukaya alıyor! Elektrik yok, gıda yok, yakıt yok

İsrail, Gazze şeridini tam ablukaya alıyor! Elektrik yok, gıda yok, yakıt yok

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze için tam bir abluka emri verdiğini söyleyerek, "Elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok. Vahşi insanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" dedi.

Hamas'ın operasyonu sonrası savaş ilan eden İsrail, Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Elektrik, yiyecek, yakıt verilmeyecek, bölgedeki her şey kapanacak.

 

TEDBİRLER "TAM ABLUKA" SEVİYESİNE YÜKSELTİLDİ

 

İsrail dün geceden beri Gazze'ye yoğun bir şekilde hava saldırısı gerçekleştiriyor. Son durumla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi'ne yönelik tedbirlerini, giriş yasağını da içeren "tam bir abluka" seviyesine yükselttiğini söyledi. Gallant, "Elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok. Vahşi insanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" dedi.

 

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

 

Dün gece Gazze Şeridi'ne 500'den fazla hava saldırısı düzenlediğini duyuran İsrail ordusundan konuya dair yapılan yazılı açıklamada, "Gece savaş uçakları, helikopterler, hava araçları ve topçu güçleri, Gazze Şeridi'nde Hamas ve İslami Cihad'a ait 500'den fazla noktayı hedef aldı" ifadeleri kullanıldı. Saldırılarda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 493 Filistinli hayatını kaybederken, 2 bin 751 Filistinli ise yaralandı. Hamas'ın operasyonunda ölen İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

 

GAZZE'NİN BATISINDAKİ CAMİ BOMBALANDI

 

Gün ağarınca da devam eden hava saldırılarında, Gazze'nin batısındaki El-Yermuk Camisi'ni füzelerle hedef alındı. İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan cami yıkıldı. Bu yıkımla birlikte İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında yıkılan cami sayısı 6'ya yükseldi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılmış, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine sızmıştı. Operasyon sonrası harekete geçen İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Çatışmalar sürerken İsrail Başbakanı Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973'ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.