İsrail, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi

İsrail, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi

İsrail Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin "derhal boşaltılmasını" istedi. Filistin Kızılayı, El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına işaret ederek, yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yaptı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi’nin “bombalamaya hazırlık olarak” derhal boşaltılmasını istediği bildirildi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail işgal güçlerinden Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi’nin bombalanacağı yönünde tehdit alındığı” belirtildi.

Açıklamada, “İsrail ordusunun, 400’den fazla hasta ile buraya sığınan 12 bin kişinin bulunduğu Kudüs Hastanesi’nin acilen boşaltılmasını istediği” kaydedildi.

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına işaret edilen açıklamada, yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı.


HAMAS’A BAĞLI HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA


Kudüs Hastanesi’nin yönetimi ve sağlık personeli hastaneyi tahliye etmeyi reddederken, Hamas’a bağlı hükümet, ikinci bir hastane katliamı konusunda uyardı.

Hamas’a bağlı hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf AA muhabirine, Kudüs Hastanesi yönetimi ve sağlık personelinin, hasta ve yaralıların taşınmasının zorluğundan dolayı hastanenin tahliye edilmesini kabul etmediğini söyledi.

“El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına benzer yeni bir katliamın” yaşanmaması konusunda uyarıda bulunan Maruf, İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 12 bin kişinin de Kudüs Hastanesi’ne sığındığı bilgisini verdi.

 

DSÖ’DEN TEPKİ


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in hastanenin tahliye edilmesini istemesine tepki gösterdi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Kudüs Hastanesinin tahliyesinin istenmesiyle ilgili rahatsız edici haberler aldıklarını belirtti.

Ghebreyesus, “DSÖ’nün defalarca vurguladığı gibi aşırı kalabalık olan bu hastanelerin hastaları güvenli bir şekilde tahliye etmesi mümkün değil. Hastanelerin hayat kurtarma işlevlerini yerine getirmelerine izin verilmeli. Hastanelerin korunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölge Ofisi, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Kudüs Hastanesinin tahliyesinin istemesine dair endişe verici haberlerin olduğu belirtildi.

Paylaşımda, “Hastane içinde hasta ve yaralılar ile sağlık çalışanları var. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce kişi de hastanenin bulunduğu alanda sığınacak yer arıyor. Sağlık hizmetlerinin kutsallığına her zaman saygı gösterilmeli.” ifadeleri yer aldı.

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28’i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.