İsrailli güvenlik uzmanı: İstanbul'da yakalanan çift, Mossad ajanıdır

İsrailli güvenlik uzmanı: İstanbul'da yakalanan çift, Mossad ajanıdır

İsrailli güvenlik uzmanı Amir Oren yaptığı açıklamada,  İsrail lideri Bennett'in İstanbul'da tutuklanan iki İsraillinin casus olmadıklarını söylemesinin ise bir hata olduğunu söyledi.

Kendine çift süsü veren iki Mossad ajanı, Çamlıca Kulesinde yemek yer gibi yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun resimlerini çekerken yakalanmıştı.

İsrail Başbakanı Bennett, 'Onlar masum' diyerek şahısların Mossad ile ilgili olmadığını açıklamış, fakat dünyada kendine pek fazla inanan çıkmamıştı. 

İSRAİLLİ GÜVENLİK UZMANI: KABUL EDİLMEMESİ BİR HATA

İsrail yönetimine, İsrail'den de eleştiri geldi. Amir Oren ismindeki İsrailli bir 'güvenlik uzmanı',  Mossad ajanlarına 'masum siviller' denmesinin bir hata olduğunu ifade etti.

Amir Oren, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'İsrail lideri Bennett'in İstanbul'daki iki tutuklunun herhangi bir "İsrail ajansına" ait olmadığını açıklaması bir hatadır. Bir Mossad mensubunun her yakalanışında devletin susturulması doğru mu, yoksa söylenen bir yalanın ortaya çıkması riski mi var?

'MOSSAD'IN GÜVENİLİRLİĞİ MİT'İNKİNDEN ÇOK DA FAZLA DEĞİL'

İsrailli güvenlik uzmanı Amir Oren, sözlerini 'Bennett, çiftin serbest bırakılması için temaslardan bahsetmekle yetinmek zorunda kaldı ve ayrıca Mossad'ın güvenilirliğinin MİT'inkinden daha fazla olmadığını söyledi.' tespitiyle tamamladı.

 

amir.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.