İsrailli işadamına bilgi sızdıran polisi müdür yaptılar

İsrailli işadamına bilgi sızdıran polisi müdür yaptılar

İsrailli işadamı Moşe K.'ya gizli bilgi sızdırdığı gerekçesiyle istihbarattan uzaklaştırılan Ömer Burak Aktaş'ın Organiz Şube'nin başına getirilidiği ortaya çıktı.

İsrailli işadamı Moşe K.'ya gizli bilgi sızdırdığı gerekçesiyle istihbarattan uzaklaştırılan Ömer Burak Aktaş'ın Organize Şube'nin başına getirildiği ortaya çıktı.

2007'de İsrailli işadamı Moşe K.'ya gizli bilgi sızdırdığı gerekçesiyle İstihbarat Şube'den uzaklaştırılan Ömer Burak Aktaş'ın Organiz Şube'nin başına getirildiği ortaya çıktı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması üzerine Emniyet'te başlatılan tasfiyelerden sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Ömer Burak Aktaş hakkında önemli bir belge ortaya çıktı.

Daha önce İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışan Aktaş'ın, 2007'de gizli bilgileri İsrailli Yahudi işadamı M.K.'ya sızdırdığı ve istihbarat görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Dönemin il Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın imzasını taşıyan 16 Kasım 2007 tarihli resmi yazıya göre, Ömer Burak Aktaş, istihbarat şubesinin teknik bilgilerini M.K'ye vererek yardımcı oluyordu.

Söz konusu belgede Aktaş hakkında şu bilgilere yer veriliyor: "İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanması nedeni ile 20.08.2007 tarihinde İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden ilişiği kesilen 168552 sicil sayılı Emniyet Amiri Ömer Burak Aktaş'ın, kadrosu İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde kalmak kaydı ile geçici olarak görevlendirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir. Adı geçen personelin Yahudi Cemiyeti'ne mensup M.K. ile irtibatı olup, istihbaratşubemize ait teknik bilgileri vererek yardımcı olduğu, ayrıca Antalya Emniyet Müdürlüğü hedefleri arasında bulunan O.H. isimli şahıs ile irtibatlı olan emekli polis memuru H.D. ile mesleki gereklerle bağdaşık olmayan ilişkiler içerisinde olduğu ekte gönderilen rapordan anlaşılmıştır."

siyasetcafe.com

Kaynak:Haberdar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.