İstanbul 24 saatte mevsim değiştirdi! Akşama kadar sürecek

İstanbul 24 saatte mevsim değiştirdi! Akşama kadar sürecek

İstanbul dün yazdan kalma bir gün yaşamıştı, bugün ise hava sıcakları 15 derecelere kadar düştü. İstanbul'da beklenen yağış başladı. 

İstanbul dün en yüksek sıcaklığın 25.3 derece olarak ölçüldüğü yazdan kalma bir gün yaşadı. Ancak 24 saat geçmeden 10 derece birden düşen sıcaklıkla mevsim değiştirdi.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT!

 

Meteoroloji yayınladığı hava durumu haritasında çarşamba günü yurdun tamamında sağanak, yağmur, kuvvetli yağmur görüleceğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre İstanbul dahil Marmara bölgesinde, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı uyarıda, "Bugün Marmara'da rüzgar kuzey yönlerden fırtına hızında esecek. Çatı uçmalarına ve ağaç devrilmelerine dikkat edin. Doğu Anadolu'da yüzeysel toz taşınımı var yağmur çamur şeklinde olabilir. Önümüzdeki 4 gün sıcaklıklar düşüyor" uyarısında bulundu.

 

Hava Forum sosyal medya hesabı da şu paylaşımı yaptı:

 

"İstanbullular poyrazımız geldi. Poyraz, dün yaşadığımız kirli havayı temizledi. Mis gibi bir soğuk var. Öyle tatlı esiyor ki insan bu esintiyi bir deniz kenarında içine çekse ciğerleri bayram eder. Hava alırken ince giyinmeyin, hasta olursunuz. Sıcaklık 13-15 derecelerde!

Marmara ve Karadeniz'de poyraz aktif... Güzel üflüyor ve serinletiyor. Üşütür de dikkatli olun... Bu esnada Afrika ise Türkiye biletini almış sırasını bekliyor. Örneğin, Bursa'da çarşamba gündüz sıcaklık 16-17 derece olacak. Hafta sonu ise 30 derecelere fırlayacak..."

 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

 

Orta ve Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli sağanak, Samsun'un doğusu, Ordu ile Giresun çevrelerinde, Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacak.

Orta Karadeniz'de kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Doğu Karadeniz'de ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması beklenen yağışların etkisinin, yarın sabaha karşı azalacağı ve öğlene kadar süreceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji’den alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

8 KENT İÇİN SARI ALARM

 

Meteoroloji, "Ağrı, Bitlis, Kastamonu, Sakarya, Van, Zonguldak, Bartın, Düzce" için sarı uyarıda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

SICAKLIK TEKRAR YÜKSELECEK

 

Öte yandan yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek ancak afta sonu tekrar yükselecek. Dondurucu soğuklar salı ve çarşamba günleri etkili olacak. Cuma ve Cumartesi günü havalar tekrardan ısınacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.