İstanbul Fatih Camii'nde imam bıçaklandı: AK Parti'den ilk açıklama geldi

İstanbul Fatih Camii'nde imam bıçaklandı: AK Parti'den ilk açıklama geldi

İstanbul Fatih Camii'nde imam ve cemaatten bir kişi bıçakla yaralandı. Olayın ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem, camiye giren Ömer Salgın isimli kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırganın cami içinde slogan atarak huzursuzluk çıkardığı, ardından da konuşmak bahanesiyle imam odasına girmeye çalıştığı Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakla yaraladığı belirlendi. Saldırgan yakalanırken, Usta ve Erdem'in durumu ciddiyetini koruyor. 

Saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde meydana gelen olayda, cami içerisinde slogan atan Ömer Salgın isimli şüpheli cami imamı Galip Usta tarafından uyarılarak dışarı çıkması istendi. Cemaatten de salgına tepki gösterenler oldu. 

Namazın ardından imam odasına giren ve imam Galip Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden hafızlık talebesi Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan yaralılarla ilgili İstanbul Valiliği, "Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.” açıklaması yaptı. 

 

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

 

Bıçaklı saldırgan  Ömer Salgın gözaltına alındı. Polisin incelemesinde, Fatih Camisi İmamı'nı bıçaklayan şahsın "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" diye bağırdığı ortaya çıktı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken daha önceden 1 adet kasten yaralamadan kaydının olduğu 2028 yılına kadar ise ruhsatlı av tüfeğinin olduğu öğrenildi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı kınadığını belirterek "Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

 

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Fatih Camii'nde imam ve cemaatten bir kişinin bıçakla yaralandığı olaya ilişkin açıklamada bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fatih Camii'nde imama ve bir kişi daha yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin, "İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta'ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.