İstanbul için korkutan deprem açıklaması!

İstanbul için korkutan deprem açıklaması!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Şafak, beklenen İstanbul depremi hakkında uyardı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Şafak, İstanbul’da beklenen büyük depremin gerçekleşeceğini ve bu depremin 7 ve 7’nin üzerinde olacağını ekledi. 


Prof. Dr. Erdal Şafak'ın yaptığı sunumda Türkiye ve İstanbul için var olan depremin tehlikesi ve bu deprem hareketlerinin nedenleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. İstanbul’da beklenen depremlerinin nedenlerinden birinin önceki gerçekleşen depremin batısında yer aldığı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdal Şafak, Şu an kırılmamış olan tek fay hattı Kuzey Marmara Fay hattı olarak gözüküyor. İstanbul’da da önümüzdeki 30 senelik süre zarfında 7. Ve 7.’nın üzerindeki şiddette bir deprem yüzde 60 ihtimali ile bekleniyor. 

İstanbul'u 600 metrekarelik alanda böldük

Prof. D. Erdal Şafak deprem nedenlerinin ardından olası büyük İstanbul depreminde alınması gereken önlemler hakkında da konuştu. Şafak, 24 saat ölçüm yapan, acil müdahale sistemi için kurulmuş 900 adet istasyonlarının olduğunu söyledi. 10 dakikalık sürelerle deprem haritası çıkarabildiklerini söyleyen Şafak sözlerine şu şekilde devam etti :Haritalar acil müdahale noktasında can kurtaran seviyesinde önem taşıyor. İstanbul’u şu anda 600 metrekareden oluşan bir alana böldük. Tüm çalışmalarımızı yaptık.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.