İstanbul için korkutan rapor! 7.5'lik bir depremde bu 13 ilçe ve 91 bin 81 bina yıkılacak

İstanbul için korkutan rapor! 7.5'lik bir depremde bu 13 ilçe ve 91 bin 81 bina yıkılacak

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, olası bir 7.5'lik depremde hasar görecek ilçeleri açıkladı.

İstanbul'da başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar, olası büyük depreme karşı uyarılarını ve çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi cephesinden deprem ihtimaline ilişkin korkutan uyarılar geldi.

 

"ZEMİN YAPISI ZAYIF BÖLGELER BÜYÜK HASAR ALACAK"

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, kentteki riskli bölgelerden bahsetti. Tut, deprem senaryolarında, fay hattına yakın, yeterli mühendislik hizmeti almamış yapılardan oluşan ve zemin yapısının zayıf olduğu bölgelerin en büyük hasarı alacağının öngörüldüğünü söyledi.

 

"13 İLÇE TEHLİKEDE"

 

Tut, "Bu bölgeler Haliç'in batısı ve TEM otoyolunun güneyindeki ilçeler… Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar, Büyükçekmece" diye konuştu.

 

2012'DEN BERİ 72 BİN 490 BİNA YIKILDI

 

Ayrıca 2012'den beri İstanbul'da 79 bin 891 riskli bina tespit eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu binaların 72 bin 490'ını yıktı.

 

"91 BİN 81 BİNA YIKILACAK"

 

İBB bir süre önce İstanbul'un risk haritasını çıkarmak ve depremde ağır hasar alması muhtemel yapıları tespit etmek amacıyla çalışmalara başlamıştı. İBB tarafından hazırlanan raporda 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar göreceği tahmin edilmişti.

 

 

deprem-017.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.