İstanbul için uyarı üstüne uyarı! AKOM saat verdi

İstanbul için uyarı üstüne uyarı! AKOM saat verdi

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve dolu yağışı bekleniyor. AKOM İstanbulluları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) İstanbul genelinde akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer dolu yağışı beklendiği ifade etti.

İBB'nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı uyarıda, "AKOM verisine göre il genelinde öğle saatlerinden başlayarak gece saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçiniz” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi, Kırıkkale ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği değerlendiriliyor.

Yağışların; Marmara’nın güneyi ile Tekirdağ, Edirne’nin güneyi, İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olarak etkisini göstermesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.