İstanbul Müftüsü açıkladı? Ne zaman cemaatle 5 vakit namaz kılınacak?

İstanbul Müftüsü açıkladı? Ne zaman cemaatle 5 vakit namaz kılınacak?

Normalleşme süreci ile birlikte öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınmaya başlandı. İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı 5 vakit namazın ne zaman cemaatle kılınacağını açıkladı.

Maşalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''En yakın zamanda, belki önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta diğer üç vakitte de cemaatle namaz kılabileceğiz. Önemli olan bu ilk süreci atlatabilmekti. Bu süreci sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüz takdirde diğer aşamaları da kademeli olarak uygulamaya geçebileceğiz'' ifadelerini kullandı.

KUR'AN KURSLARI AÇIKLAMASI

Maşalı Kur'an kurslarının açılması konusunda ise "Belki önceki yıllara göre daha dar bir takvimde gerçekleşecek. Mümkün mertebe tatilin son dönemlerinde olacaktır diye düşünüyorum. Bu yönde başkanlığımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

İSTANBUL'DA PROVOKASYON ÖNLEMİ
İzmir'de merkezi sistemin olduğu cami hoparlörlerinden şarkı çalınması provokasyonu sonrası İstanbul’da yeni tedbirler alındı.

Maşalı, "Bu tarz istismarların olmaması için merkezi ezan sisteminden yararlanan camilerimizde cihazların elektirk şebekesiyle irtibatı ezandan 5 dakika önce sağlanıyor. Ezan-ı Şerif bittikten hemen sonra da elektrik irtibatı kesiliyor" dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.