İstanbul seçim araştırması İşte sandığa gitmeyen iki ilçe! 

İstanbul seçim araştırması İşte sandığa gitmeyen iki ilçe! 

2014 ve 2019 seçimlerindeki oy oranlarının karşılaştırmalı olarak haritası çıkartıldı. İstanbul'da 39 ilçede oy kullanmayan ve geçersiz oy kullanan seçmenin ağırlıkta olduğu iki ilçe dikkat çekti. 

2014 ve 2019 seçimlerindeki oy oranlarının karşılaştırmalı olarak haritasını çıkaran AK Parti, İstanbul'da 39 ilçede oy kullanmayan ve geçersiz oy kullanan seçmenin ağırlıkta olduğu ilçeleri belirledi. 

İstanbul’un 39 ilçesi arasında oy kullanmayan ve geçersiz oy kullanan seçmenin ağırlıkta olduğu bölgeler üzerinden çalışma yapan AK Parti, bu kapsamda ilçelerin 2014 ve 2019 seçimlerindeki oy oranlarının karşılaştırmalı olarak haritasını çıkardı.

ESENYURT VE KÜÇÜKÇEKMECE DİKKAT ÇEKTİ 

Yapılan çalışmada oy kullanan ve kullanmayan seçmenin sayısının yanı sıra, geçerli ve geçersiz oy miktarları belirlendi. Buna göre, 2014 yılında en çok Küçükçekmece seçmeni oy kullanmazken; 31 Mart yerel seçimlerinde ise ilk sırada Esenyurt yer aldı.

Esenyurt’ta 100 bin seçmen sandığa gitmezken; ikinci sırada 87 bin ile Küçükçekmece, üçüncü sırada ise 78 bin ile Pendik geliyor.

Öte yandan uzun zamandır AK Parti'nin yönettiği Esenyurt ve Büyükçekmece 31 Mart seçimlerinde CHP'ye geçti.

ESENYURT'TA 19 BİN GEÇERSİZ OY ÇIKTI 

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: Yine 2014’te en çok geçersiz oy Ümraniye’de çıkarken, 31 Mart’ta Esenyurt’ta 19 bin geçersiz oy çıktı. Esenyurt’tan sonra en çok geçersiz oy kullanılan ilçeler Küçükçekmece ve Pendik oldu. Geçersiz oy kullanımın en az olduğu ilçeler ise nüfus yoğunluğu dikkate alındığında Adalar ve Şile oldu. 

AK PARTİ SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİNE GİDECEK 

AK Parti yönetimi ve milletvekilleri hemşehrilerinin yoğun olduğu yerlerde seçim çalışması yapacak. Sandığa gitmeyen yada küskün denilen seçmenin gönlünü almak için milletvekilleri İstanbul’daki hemşehri dernekleri ve STK’larla sık sık bir araya gelecek.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.