İstanbul seçimde ‘makarnacılar’ kime oy verecek!  

İstanbul seçimde ‘makarnacılar’ kime oy verecek!  

Neredeyse her seçimde devlet yardımları verilen ekonomik durumu zayıf vatandaşlar için ‘makarnacı’ denilen ekonomik durumu zayıf İstanbullu seçmen bu seçimde kime oy verecek?

Neredeyse her seçimde kaybeden CHP tarafından AK Parti’ye, ‘makarnacılar’ oy veriyor da iktidar oluyor suçlamasına karşın buna dair hiçbir delil ve fotoğraf da ortaya konulamamıştı. CHP’nin makarna dağıtarak oy aldığı iddiaları ise 23 Haziran İstanbul seçimlerinde ise gerçeğe dönüştü.

Seçimlerde rakibini ‘makarnacı’ diye suçlayan ve daha önce genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yardım paketleri yanı sıra bira dağıtarak oy almayı hedefleyen CHP bu sefer İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için aynı yöntemi kullandı.

“BU RESMEN SUÇTUR”

Bu durum eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de dikkatini çekmiş ‘Bu resmen suçtur. Belediye imkânlarını bir aday lehine kullanamazsınız’ diyerek tepki gösterdi. Buna göre CHP kamyon kamyon Ramazan ayı boyunca içinde makarna da bulunan yardım paketleri dağıttı.

gokcekimamogluyardim.jpg

Ve böylece AK Parti’yi makarnacı diye suçlayan CHP gerçekten de makarna ile oy avcılığı yaptığı ortaya çıktı. CHP üstelik bunu parti değil bir önceki dönem Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği Beylikdüzü Belediye bütçesi ile oluşturduğu yardım paketlerine İstanbul adayı İmamoğlu’nun slogan ve fotoğrafını yapıştırıp dağıttı.  

İşte CHP’nin yardım adı altında devlet bütçesi ile seçim propagandası:

imamogluyardim1.jpg

imamogluyardim2.jpg

MAKARNACILAR KİME OY VERECEK?

Haber başlığımız her ne kadar bu adı taşısa da bizler hiçbir kişiye makarnacı, kömürcü, oncu, buncu gibi küçümseyici, aşağılayıcı, ötekileştiren bir tarif ve dili asla tasvip etmediğimiz için bu ve bu gibi halkı küçümseyenlere karşın dikkat çekmek için bu haber başlığını kullandık. Keza şunu unutmamak gerekir ki tüm partileri destekleyenler arasında ekonomik durumu zayıf olan seçmen bulunmaktadır.  

Ayrıca ekonomik durumu zayıf olan vatandaşların elbette ki kime oy vereceği araştırması oldukça zor ve bunu tespit etmek ise pek mümkün değildir. Ancak yerel seçimlerde özellikle meyve sebze fiyatlarının olağan üstü fiyat artışı iktidar partisini olumsuz etkilediği konuşuldu. Yine ister devlet ister parti bütçesinden olsun seçim dönemlerinde oy avcılığı için yapılan ve gerçek amacının dışında her türlü yardımları da siyasi etiğe yakışmadığını belirtmek istiyoruz.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.