İstanbul tamam ama Gökçek "direnecek"

İstanbul tamam ama Gökçek "direnecek"

Topbaş’ın istifasından sonra gözler Gökçek’e çevrilmiş durumda. Özellikle gözünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına diken AKP’liler “yıl sonu için” beklentiye girmiş durumda!

Gazeteci Yazar İsmet Özçelik, AKP’nin içinin kaynadığını, istifaların giderek hızlanacağını yazdı. Özçelik, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından gözlerin Melih Gökçek’e çevrildiğini ancak, Gökçek’in direneceğini belirtti.

İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki yazısı şöyle:

AKP kulislerini anlatırken, “AKP’nin içinin kaynadığını” belirtmiştim. Kaynama istifa noktasına geldi. Bazı istifalar talimatla, bazıları da rahatsızlığın sonucu. Kaynamanın önümüzdeki günlerde de devam edeceği görülüyor.

AKP’de halının altına itilen sorunlar artık gizlenemez hale geldi. Buna bir de “dışarıdan”(!) müdahaleler eklenince taşlar yerinden oynamaya başladı.

AKP’DE BİR İLK

Cuma günü AKP’de bir ilk yaşandı. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti. Kadir Topbaş 3 dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Kritik zamanlarda nedense hep yurtdışındaydı.

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sırasında da Amerika’daydı.

Adı son dönemde FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı nedeniyle gündemdeydi. Damadın yasalara aykırı bir şekilde alınan sağlık raporuyla serbest bırakılması çok tartışıldı. Damat gelen tepkiler sonrasında yeniden cezaevine konsa da “FETÖ’cü damatlar” siyasi literatüre girdi.

İSTİFA BEKLENİYORDU

AKP kulislerinde Topbaş’ın istifa edeceği, etmezse ettirileceği konuşuluyordu. Ama bu kadar erken değildi. Topbaş tarihi kendi belirlemiş gibi..!

İstifasını açıklarken ince bir taktik izledi. Muhalefete “İstifamı siyasi malzeme yapma, sana benden ekmek çıkmaz” ı göndererek, parti tabanı ile bağını koparmamaya özen gösterdi. Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” sözlerine karşı “yorgun olmadığına” özel bir vurgu yaptı.

Kırgınlığını, “kırgın değilim” diye ifade etti.

İSTANBUL KRİTİK

Erdoğan, İstanbul’da AKP’lilerle düzenlediği toplantıda üstüne basa basa Cumhurbaşkanlığı seçimi için İstanbul’un önemini anlattı. 16 Nisan’da İstanbul’da “Hayır”ın önde olmasından tedirgin olmuştu. İstanbul’u kaybederlerse Cumhurbaşkanlığını kaybedeceğinin farkındaydı.

Erdoğan’ın korktuğu başına gelecek gibi. AKP’de İstanbul krizi istifayla sonlandı. Yaşananların Cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacağı kesin. Topbaş’ın istifası için “Bu daha krizin başlangıcı”sesleri duyuluyor.

ERDOĞAN YÖNETECEK

Şimdi Erdoğan İstanbul’a yeni bir başkan atayacak. AKP’lilerin anlattığına göre, yeni başkanı makamında ziyaret ederek “Arkasında ben varım”mesajı verecek. Sonra da İstanbul’u kendi yönetecek.

Terör, Irak, Suriye, Avrupa ile ilişkiler, ekonomik kriz, … Şimdi buna bir de İstanbul eklendi. İşi o kadar kolay değil.

ANKARA’DA DA SIKINTI VAR

İstanbul’da yaşanan sıkıntının bir benzeri de Ankara’da var. AKP çevrelerinde Gökçek tartışması başladı. ATO seçimleri için çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname, arkasından seçimleri erteleyen Bakanlar Kurulu kararı. Gökçek’e mesaj olarak yorumlanıyor.

Topbaş’ın istifasından sonra gözler Gökçek’e çevrilmiş durumda. Özellikle gözünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına diken AKP’liler “yıl sonu için” beklentiye girmiş durumda!

Gökçek Topbaş’ın istifası sonrası sosyal medyada, "İstanbul hayatıydı... İstanbul'un her yerinde hizmeti var... İstifa kendi taktiri... Türkiye seni hayırla yad edecektir yol arkadaşımız..." açıklaması yaptı.

Bu açıklama, “Gökçek istifa baskısı olursa direnecek” şeklinde yorumlandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.