İstanbul Valisi aşı oranını açıkladı

İstanbul Valisi aşı oranını açıkladı

Vali Yerlikaya İstanbul’daki 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşı yaptırma yüzdesini açıkladı.

 

Korona virüs salgınıyla mücadelede 1. yıl ve 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Valilik ve İl Müftülüğü organizasyonuyla Eyüp Sultan Camii'nde hatim duası programı gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ve İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı katıldı. Başta 33 sağlık çalışanı ve İstanbul'da hayatını kaybeden vatandaşlar için hatim-i şerif okundu.

“65 yaş ve üzeri büyüklerimizde aşı oranı dün itibariyle İstanbul'da yüzde 68”

 

İstanbul'daki 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşı yaptırma yüzdesini açıklayan Vali Yerlikaya, “Karşı tarafta çok güzel bir İl Sağlık Müdürlüğümüzün uygulaması var. Buradan şunu söylemek istiyorum. 65 yaş ve üzeri büyüklerimizde aşı oranı dün itibariyle İstanbul'da yüzde 68. Bunu hep beraber başardık, bunu yeterli görmüyoruz.

Biz istiyoruz ki en çok risk kategorisinde olan büyüklerimize sizler aracılığıyla istirhamımız var lütfen aşı olalım. Gönüllülük esaslı, zorunluluk yok. Rica ediyoruz, kendi iyilikleri, hepimizin iyiliği için, toplum sağlığı için aşılanmaları bizim ricamız.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.