İstanbul Valisi: Yakında müjdeli haberi paylaşacağız

İstanbul Valisi: Yakında müjdeli haberi paylaşacağız

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya pandemi toplantısının sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Aşı ana gündemiyle Hasdal'da bulunan İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesindeki toplantı basına kapalı olarak 2 saat sürdü. Toplantı sonrası Vali Yerlikaya açıklama yaptı. 

Vali Yerlikaya, "Koronavirüs salgının görüldüğü ilk andan itibaren, bilim insanları ısrarla bir konunun üzerinde durdular; aşı. Bilim insanları ortak bir dille, 'Kovid19 salgınını öncelikle aşıyla ve olmazsa olmazımız olan Temizlik, maske ve mesafe tedbirleriyle yenebiliriz' açıklaması yaptılar. Ülkemizde de aşılama çalışmaları 14 Ocak tarihinden itibaren başladı. Aşılamayla beraber Sağlık Bakanlığımız gibi, bizler de hemşerilerimize 'Aşı en büyük gücümüz' mesajlarını sürekli olarak verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere, vaka sayıları son dönemde ülke genelinde 25 binlere dayandı. İstanbul'da haftalık ortalama vaka sayımız ise 4 bin 200 düzeyinde" diye konuştu.

"8 İLÇEMİZ YÜZDE 70'İ AŞKIN AŞILAMA ORANIYLA MAVİ KATEGORİ SINIRINDA"

 

Ali Yerlikaya, "Bugün itibariyle ilimizde 8 ilçemiz mavi, 20 ilçemiz sarı, 11 ilçemiz de turuncu kategoride yer alıyor. 8 ilçemiz yüzde 70'i aşkın aşılama oranıyla mavi kategori sınırında. İnşallah birkaç gün içinde İstanbul'umuzun mavi kategoriye giren ilçe sayılarımızın katlanarak arttığı müjdesini de sizlerle paylaşacağız.

7 ilçemiz de yüzde 60'ı aşan aşılanma oranıyla sarı kategori sınırında. Bu yüzden, 'Haydi İstanbullu hemşerilerim' diyorum. En büyük gücümüz olan aşılanma oranlarımızı el birliğiyle yükseltelim. Bilim insanlarımızın belirttikleri üzere Kovid19 yüzünden yoğun bakımda yatan hastaların neredeyse tamamı aşısını yaptırmayanlar. Hayatımız da, aşı da ertelemeye gelmez. Sağlık çalışanlarımız görevlerinin başında. Aşısını yaptırmayan hemşerilerimizi bekliyorlar. Buradan altını çizerek ifade etmek isterim ki, baba ocağınızda veya tatilde bulunduğunuz her yerde aşılarınızı olabilirsiniz. Çünkü aşı olmak, tatil yapmanıza engel değildir. Burada özellikle 65 yaş üstü büyüklerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu yaş grubundaki büyüklerimizin aşılanma oranı yüzde 89.8'e ulaştı. Bu çok önemli bir oran. Aşısını yaptıran büyüklerimiz şimdi çok daha güvendeler" ifadelerini kullandı. 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.