İstanbul ve Adana dahil 5 büyükşehir İşte son anket sonuçları

İstanbul ve Adana dahil 5 büyükşehir İşte son anket sonuçları

ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya büyükşehirleri kapsayan araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart 2019 yerel seçimler için araştırdığı İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya büyükşehirleri kapsayan araştırma sonuçları şu şekilde;

İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM AÇIK ARA ÖNDE  

Seçimde sonucu en çok merak edilen kentlerin başında hiç kuşkusuz ki İstanbul geliyor. Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puanın üzerinde. Ankete katılanların yüzde 50,9'u tercihini Binali Yıldırım'dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46,6 olarak belirlendi.

ESKİŞEHİR'DE CUMHUR İTTİFAKINDAN BÜYÜK ATAK 

Eskişehir'de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49,6'lık kesimi "Kime oy vereceksiniz?" sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti'nin Adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48,5 oldu. Son durum Cumhur İttifakı'nın Eskişehir'de büyük bir atak yaptığını gösterdi.

ANTALYA 'MENDERES TÜREL' DİYOR 

Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gösterilen, ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da yine Menderes Türel seçim yarışını önde götürüyor. Antalya son seçim anketine göre Menderes Türel yüzde 48.9 ile önde.

İZMİR YİNE ŞAŞMADI CHP DİYOR 

İzmir yine kararında şaşmadı. CHP açık ara önde.

ADANA'DA CUMHUR İTTİFAKI FARK ATTI 

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da MHP Adayı Hüseyin Sözlü yarışı farklı önde götürüyor.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.