İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih verildi

İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih verildi

Yurt genelinde havalar günden güne soğurken, özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı.

Aralık ayıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporunda birçok il için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulunuldu.

 

İSTANBUL'A İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

 

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle İstanbullular megakente ilk karın ne zaman düşeceğini merak ederken, soruya yanıt Meteoroloji Uzmanı Adil Tek'ten geldi. Yeni haftanın nasıl geçeceğini anlatan Tek, "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusunu da yanıtladı.

 

"AYIN 20'SİNDEN SONRA SOĞUK HAVA GELECEK"

 

Hafta başından itibaren yağışlı havanın ortadan kalkacağını, yarın için Trakya ve İstanbul'da zayıf bir yağış ihtimali bulunduğunu kaydeden Tek, "Sıcaklıklar bu seviyede devam edecek. İstanbul gündüz 15 gece 8 derecelerde olacak. Lodos ve sis etkili olacak. Ayın 20'sine kadar İstanbul'da kar yağışı olasılığı yok. Daha çok kuru soğuk olacak. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayın 20'sinden sonra soğuk hava gelecek" diye konuştu.

 

METEOROLOJİ GÜNCEL RAPORU YAYIMLADI

 

Meteoroloji'nin 5 Aralık Pazartesi günü için açıkladığı raporda; Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Kastamonu kıyıları, Sinop, Kars ve Ardahan çevrelerinin yağışlı diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi ve doğusu ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.