İstanbul'a uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli geliyor, 38 saat kesintisiz sürecek 

İstanbul'a uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli geliyor, 38 saat kesintisiz sürecek 

Hafta sonu İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak ve kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji'nin ardından bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi.

Soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde kar yağışı etkili olurken, yurdun birçok noktasında yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülüyor.

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren Türkiye, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta sonu için flaş bir uyarı geldi.

Buna göre; İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ayrıca İstanbul için kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı.

 

VALİ GÜL DE PAYLAŞTI

 

İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın sabah saatlerinde kentte kuvvetli rüzgarın etkili olacağını bildirdi.

Vali Gül paylaşımında, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi,

Vali Gül,  "Kuvvetli geliyor; 38 saat kesintisiz sürecek çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haritalı hava durumu tahmin raporunda, cumartesi ve pazar günleri hangi illerde sağanak ve kar yağışının etkili olacağı yer aldı.

 

O iller şu şekilde:

 

16 Aralık Cumartesi: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ (karla karışık yağmur), İstanbul, Kocaeli ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sağanak bekleniyor.

17 Aralık Pazar: Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya,

Bursa, Bilecik, Tekirdağ (kar yağışı) İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa ve yurdun birçok kesiminde sağanak yağış öngörülüyor.

 

TATLI TATLI YAĞACAK

 

Öte yandan Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak için saat verildi. Paylaşımda yer alan "38 saat" detayı ise dikkat çekti.

 

İşte o paylaşım:

 

"İstanbul'da 38 saatlik kesintisiz yağmur bu akşam 18:00 civarı başlayacak. Soğuk havayla tatlı tatlı yağacak. Cumartesi günü de yağmur tatlı tatlı yağmaya devam edecek."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.