İstanbul'da 7 yaşındaki küçük kız MR çekiminde yandı

İstanbul'da 7 yaşındaki küçük kız MR çekiminde yandı

İstanbul'da yaşayan 7 yaşındaki Elif Küçüksorgulu'nun eli ve kolu MR cihazında yandı.

İstanbul'da yaşayan Elçin ve Burak Küçüksorgulu çifti, 7 yaşındaki kızları Elif'i ayağındaki aşil gerginliği nedeniyle hastaneye götürdü. Kadıköy, Kızıltoprak'ta bir özel hastaneye giden aileye, küçük Elif'in MR çekimine girmesi gerektiği söylendi.

MR odasına alınan Elif'e anestezi yapıldı. Bununla birlikte, aileye Elif'e işlemin 45 dakikada biteceği söylenmesine rağmen Elif 2 saat boyunca odada kaldı.

Kızının durumuna ilişkin bilgi alamaması nedeniyle panikleyen anne, sonunda MR odasından çıkarılan kızının başparmağı ve işaret parmağı arasındaki kızmın kemiğe kadar yandığını gördü. Bunun üzerine fenalaşan anne, hastanede birkaç saat bekletildikten sonra "Yarın pansuman için gelin" denilerek evlerine yollandı.

 

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

 

Tedaviye devlet hastanesinde devam eden aile, olayı gizleyen ve kendilerine olayın nasıl yaşandığıyla ilgili bile bilgi vermeyen hastane hakkında suç duyurusunda ve 10 bin lira maddi, 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Olaya ilişkin savcılık tarafından başlatılan soruşturmada MR cihazının sürekli olarak arızalandığı, Elif'in elinin de bu sebeple yandığı belirlendi.

Soruşturmanın ardından 4 kişi hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı ve hastane ile birlikte cihazla bağlantılı 3 şirketin de ihmali olduğu tespit edildi.

 

KÜÇÜK KIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

 

Eli yanan Elif'e doku nakli yapıldıysa da yanan elinin sağ başparmağının ömrü boyunca gelişmeyeceği, daima küçük kalacağı ortaya çıktı.

Küçüksorgulu ailesi dava dilekçesinde Elif'in birinci sınıfa gittiği ve arkadaşlarına bakarak "Benim elim neden onlar gibi değil" diyerek ağladığını ve psikolojisinin bozulduğunu yazdı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.