İstanbul’da AKP-CHP çekişmesi

İstanbul’da AKP-CHP çekişmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul’da 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimi kaybediyor mu? İşte ayrıntılar;

2019 seçimleri öncesinde araştırma şirketleri halkın nabzını ölçmeye devam ediyor. Son olarak Konsensüs Araştırma Şirketi bir seçim anketi yaptı ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

16 Nisan referandumunu en az sapma ile tahmin edebilen Konsensüs Araştırma Şirketinin Mart ayı içerisinde İstanbul ile ilgili yaptığı anket sonucu ortaya çıktı.

Konsensüs Araştırma Şirketinin yapmış olduğu ankette şu sonuçlar elde edildi;

2 bin kişinin her biriyle ortalama 12 dakika süren görüşme yoluyla elde edilen sonuçlar, bu pazar bir seçim olsa nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacağımıza dair bir öngörü sunuyor.

Yapılan anket sonucuna göre, İstanbul’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çıkaracağı aday yüzde 49,3 oy alabilecek durumda.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkaracağı aday ise 8 puan geride kalarak, yüzde 41,3 oranında oy alabiliyor.

Bu bilgiler doğrultusunda, tam 1 yıl sonra gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde büyük bir değişim veya siyasi hareketlilik yaşanmaması durumunda Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul’da yeni bir seçim zaferi daha elde etmiş olacak.

Konsensüs Araştırma Şirketinden alınan bir diğer önemli bilgi ise, bu pazar bir milletvekili seçimi yapılsa İstanbul’da AK Parti yüzde 51,9, CHP 31,2, HDP 9,1, MHP 5,1 oranında oy alıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.