İstanbul'da alarm: Harita 'kırmızı'ya dönüyor

İstanbul'da alarm: Harita 'kırmızı'ya dönüyor

Haftalık koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 binde 168,82, aşılama oranı ise yüzde 67,4 olan İstanbul'un birçok ilçesi HES uygulamasında hızla kırmızıya dönüyor.

Sağlık Bakanlığı'nın illere göre haftalık koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 binde 168,82, aşılama oranı ise yüzde 67,4 olan İstanbul'un birçok ilçesi, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan harita kırmızıya döndü.

MASKE VE MESAFE KURALINA UYULMUYOR

 

Fatih, Esenler, Esenyurt, Avcılar ve Bağcılar kırmızıya dönen ilçeler arasında bulunuyor. Bu bölgeler riskli olmasına rağmen, maske ve mesafe kurallarına uyulmadı. Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, "Aşılamalarımızı mutlaka tamamlamamız gerekiyor" uyarısında bulundu.

"Tek bir aşı korumada yetmiyor"

Dökmetaş, "Vakaların artmasının iki tane nedeni var. Bir insanların toplu alanlara maske ve mesafe kurallarına uymadan girmeleri" dedi.

Dökmetaş, "Tek bir aşı korumada yetmiyor. İkinci aşınızı hatta üçüncü doz aşınızı olun. İki aşı tek başına yetmiyor. Maskenizi takın, mesafeye uyun, kapalı alanlarda kısa süreli kalın" diye konuştu.

"Tatillerini tamamlayanların dönmesiyle vaka sayımız artacak"

 

Vaka sayılarının bir ay kadar öncesinde dibe doğru indiğini ancak son zamanlarda tekrar arttığını hatırlatan Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, "Vakaların artmasının iki nedeni var. Bir insanların toplu alanlara maske ve mesafe kurallarına uymadan girmeleri. Sadece maske takmak bile yetmiyor mesafeye mutlaka uymamız gerekiyor ama maske olmazsa olmazlardan birincisi bugüne kadar hiç hastalığı geçirmeyen insanlarımız var. Hastalıktan korunmanın bir başka yolu ise aşılamalar. Aşılamalarımızı mutlaka tamamlamamız gerekiyor" dedi.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.