İstanbul’da beklenen sağanak yağış ve dolu başladı

İstanbul’da beklenen sağanak yağış ve dolu başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için sabah saatlerinde yaptığı "sarı kod"lu uyarıdan sonra beklenen yağış başladı.

İstanbul'da Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı.

Avrupa yakası başta olmak üzere kuvvetli yağışın beklendiği kaydedilen açıklamada ani sel ve su baskınlarına karşın uyarıda bulunuldu. Kimi ilçelerde ceviz büyüklüğünde dolu yağışı görüldü.

 

DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLADI

 

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, İstanbul'un güneybatısını vurması beklenen süper hücreler özellikle kıyı kesimlere şiddetli fırtına, kuvvetli yağı ve dolu bırakması bekleniyor. Daha önce uyarılan Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, ve Arnavutköy çevrelerinde şiddetli yağmur ve dolu başladı.

 

y-003.jpg

 

YER YER FIRTINA BEKLENİYOR

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

yty.jpg

 

11 KENT UYARILDI

 

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

 

yy.jpg

 

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

 

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, 12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.