İstanbul’da bir doktor organ nakli olan hastaya kafa atıp darp etti!

İstanbul’da bir doktor organ nakli olan hastaya kafa atıp darp etti!

İstanbul'da özel bir hastanede bir doktor organ nakli olan hastayı yerleri kirlettiği gerekçesiyle darp etti.

İstanbul Beylikdüzü M. Hastanesi’nde organ nakli olan Kahramanmaraşlı Alaeddin Erayman, yerleri kirlettiği gerekçesiyle kat görevlisi hekim A. T., tarafından darp edildi.

Olay geçtiğimiz günlerde İstanbul M. Hastanesi’nde yaşandı.

Edinilen bilgilere göre; Kahramanmaraşlı Alaeddin Erayman, burada kadavradan böbrek nakli oldu. Ancak takılan böbreğin virüslü olması nedeniyle hasta taburcu edilmedi ve ara ara diyaliz tedavisi uygulanmaya başlandı.

 

KAFA ATIP, DARP ETTİ

 

Ancak asıl korkunç olay birkaç gün önce yaşandı. Böbrekleri sağlıklı çalışmadığından dolayı meydana gelen şeker hastalığının da etkisiyle görme kaybı yaşayan Erayman, servis odasında lavaboya gitmek için kalktığı yatağından dengesini kaybederek yere düştü.

Kimsesiz olduğu için yanında refakatçisi bulunmayan Alaeddin Erayman’ın yardımına hasta bakıcısı da koşmayınca düştüğü yerden kalkamadı ve tuvalet ihtiyacını yere yapmak zorunda kaldı. Bir süre sonra odaya gelen kat görevlisi hekim A. T., manzarayı görünce iddiaya göre; hastaya kafa attı ve darp etti.

 

hasta.jpg

 

Kahramanmaraşlı nakil hastası Erayman’ın imdadına ise başka bir hasta yakını yetişti.

Olay ise Kahramanmaraş merkezli Sağlık Dünyası Derneği’nin İstanbul’daki bağlantılarıyla ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Maraş Ana Haber’e açıklamalarda bulunan Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, sağlık dünyası adına üzücü bir olay yaşandığını belirterek, hastanenin yaptığı yanlışı telafi etmek yerine olaydan sonra yine aynı katta bulunan bir hemşirenin hastaya; “Seni buradan başka hastaneye süreceğiz” dediğini ileri sürdü.

Kahramanmaraşlı hasta Alaeddin Erayman’ın hastalığı nedeniyle zorlu süreçler yaşadığını hatta eşinden dahi ayrıldığını belirten Başkan Çöplü, “Hastamız, bir umut sağlığına kavuşmak için varını yoğunu ortaya koyarak İstanbul’daki özel hastaneye yönlendirildi. Böbrekleri iflas ettiği için şeker hastalığı gelişti ve görme kaybı yaşıyordu. Hastamıza bu özel hastanede sağlıksız bir böbrek nakledildi. Böbrek uyuşmazlığı yaşandığı için de yine bu hastanede ara ara diyaliz tedavisi görüyordu. Bu son yaşananlar, bizi ziyadesiyle üzdü” ifadelerine yer verdi.

 

hasta-siyasetcafe.jpg

 

Bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Başkan Çöplü, “İnsanlar sağlığına kavuşmak için tedavi amaçlı hastanelere gitmektedir. Sağlık görevlilerinin din, dil, ırk fark etmeksizin insanlara yardımcı olması gerekmektedir. Bizler kim tarafından gelirse gelsin şiddete karşıyız.  Bu; hekim, hemşire, sağlık çalışanı kim olursa olsun ama her defasında da hasta ve hasta yakınları suçlanmamalı! İnsanların canı için uğraşırken terslenme ve ötelenme ile bir yere atılması doğru bir davranış biçimi değildir. Son zamanlarda gündeme sıkça gelen bu tür olayların tekrar yaşanmaması için Sağlık Bakanlığımızdan bu konuyla yakından ilgilenmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü’nün paylaşımının altına ise Beylikdüzü M. Hastanesi Organ Nakli doktorlarından Orçun Subaşılar, şu yorumu yaptı:

 

“Konu hakkında gerekli araştırma başlatılmış ve su an itibariyle hukuki boyuta taşınmıştır. Hasta hakkına her zaman öncelik veren bir ekip olduğumuz tüm hastalarımız tarafından zaten bilinmektedir. Hastamızın her türlü hakkının tarafımızca savunulacağından emin olabilirsiniz.”


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.