İstanbul'da falcı vurgunu! 'Sende kem göz var' diyerek dolandırdı

İstanbul'da falcı vurgunu! 'Sende kem göz var' diyerek dolandırdı

İstanbul Pendik'te 23 yaşındaki Neslihan Y. falcının sözlerinden etkilenip 50 bin lirasını kaptırdı. Falcı ise 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Pendik'te 6 Mart'ta bir kafeye giden Neslihan Y. fal baktırdıktan sonra hayatı karardı. Züleyha A. adlı falcı Neslihan Y.'ye üzerinde kötü gözler olduğunu ve kurşun döktürmesi gerektiğini söyledi. Falcının sözlerinden etkilenen genç kadın falcının bu teklifini kabul etti.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre falcının sözlerinden etkilenen Neslihan Y. kafenin müdavimi oldu, sık sık fal baktırmaya başladı.

Genç kadın, her defasında baktırdığı fallar sonucunda Züleyha A'nın hesabına yaklaşık 50 bin lira para attı. Falcı Züleyha A'nın tavsiyelerini uygulayan ancak hayatında bir şey değişmediğini fark eden Neslihan Y, fal tezgâhıyla dolandırıldığını anladı.

İfade veren Züleyha A. müşteki Neslihan Y. ile kafeye müşteri olarak geldiğinde tanıştıklarını, müştekinin ailesi ile problemlerinin olması nedeniyle kendisinden zaman zaman borç paralar aldığını, bu süreçte toplamda 50 bin lira borç para verdiğini daha sonra müştekinin aldığı borçları ödeyeceğini belirtmesi kendisine parça parça halinde ödemeler yaptığını, bazen de sohbet etmek istediğini belirterek evine geldiğini, kızının yaşında olması nedeniyle evine alıp konuştuğunu söyleyerek dolandırdığını reddetti.

 

10 YIL HAPSİ İSTENDİ

 

Savcılık olayla ilgili tüm delilleri toplayarak şüpheli Züleyha A'nın üzerine atılı "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçunu işlediğine kanaat getirdi. Züleyha A.'nın 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.