İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtımı başladı

İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtımı başladı

Niğde ve Nevşehir’den yola çıkan 10 TIR’dan 4’ü İstanbul’a ulaştı. İhtiyaç sahibi 164 bin aileye 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patatesten oluşan paket halinde verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla patates ve soğan üreticisine destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

 

patates-1-1-min.jpg

 

İstanbul’da 164 bin haneye dağıtımı yapılacak ürünler, Tuzla’ya ulaştı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den gelen TIR’ları karşıladı. 

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, ürünlerin dağıtımıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca İstanbul’da belirlenen 164 bin haneye yardım yapılması planlandı. İlimize gelen araçları Tuzla ilçemizdeki bu alanda karşılıyoruz. Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 TIR’dan 4’ü şu an ilimize ulaşmış bulunuyor. Diğer 6 aracı da gün içerisinde bekliyoruz. Bu ürünleri Anadolu yakasındaki 10 ilçemize (Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye) dağıtıyoruz. İlimize yapılacak sevkiyatları, hemen kaymakamlıklarımızca tahsis edilen dağıtım araçlarına naklediyor ve süratle sevk ediyoruz. İhtiyaç sahibi her haneye 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates paketi olarak ulaştıracağız” dedi.

 

patates-sogan-min.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.