"İstanbul'da Korona'dan 20 kişi öldü" haberi İBB hatasından kaynaklandı

"İstanbul'da Korona'dan 20 kişi öldü" haberi İBB hatasından kaynaklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba dün sosyal medya hesabında İstanbul'da 20 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisini takipçileriyle paylaştı. İBB bugün bilgi girişinde hata yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 olarak açıklamıştı. Fakat e-Devlet üzerinden girilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vefat sorgulama sisteminde, koronavirüs nedeniyle sadece İstanbul'da Kovid-19 nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği yönünde bilgilerin girildiği görüldü.

 

CHP'NİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Durum karşısında hükümeti karalamak için kolları sıvayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek,

''Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?'' ifadelerini kullandı.

Ancak tüm bunlara daha sonra İBB'den gelen bir açıklama aydınlık getirdi.

 

1a-001.jpg

 

İBB HATA YAPTI

İstanbul’da 20 kişinin Koronavirüsten öldüğü halde gizlendiği iddiasını İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç’a soran gazeteci İsmail Saymaz, "Dr. Koç, ölüm kayıtlarında sehven bir hata yapıldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın verilerinin doğru olduğunu ifade etti." dedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.