İstanbul’da kültür köprüsü

İstanbul’da kültür köprüsü

ENKA Sanat, Leipzig Operası Çocuk Korosu ile Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu’nu bir sanat kampında bir araya getiriyor. Burada bir araya gelecek 150’ye yakın genç sanatçı 12-13 Şubat’ta ENKA Oditoryumu’nda birer konser verecek.

2016 yılında Leipzig Operası’nın daveti ile Leipzig’de gerçekleştirilen projenin İstanbul ayağına Enka Sanat bu kez ev sahibi olarak katkı sunacak. Barış İçin Müzik Orkestrası’nın, Leipzig Operası Çocuk Korosu ile verdiği ilk konseri de destekleyen ENKA Sanat, bu kez iki ekibi bir hafta boyunca İstanbul’da ağırlayacak.

 

7 Şubat’ta İstanbul’a gelecek olan Leipzig Operası Çocuk Korosu, Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu ile bir hafta boyunca çalıştaylar ve provalar gerçekleştirecek. İki genç topluluğun müzikal becerilerini ve dostluklarını pekiştireceği ve bir hafta sürecek proje, 12 Şubat Çarşamba ve 13 Şubat Perşembe akşamı ENKA Oditoryumu’nda verecekleri “Don’t Stop Me Now! (DSMN)” başlıklı konserlerle tamamlanacak.

 

MÜZİSYENLER BİR ARADA

Seyircilere müzikal bir şov yaşatacağını belirten ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu proje hakkında şu açıklamalarda bulundu “Barış İçin Müzik Orkestrası’nı 2015’ten bu yana verdiğimiz destek kapsamında 16 kez sahnemizde ağırladık; 1.300’ün üzerinde müzisyen gencimizi, 5.500’den fazla seyirci ile buluşturduk. Bu birlikteliği Leipzig Operası ve Çocuk Korosu ile 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk konser ile yurt dışına taşıdık. Şimdi bu başarılı sanatçıları hep birlikte yan yana İstanbul’da ENKA Vakfı himayesinde ağırlamaktan ve müzik etrafında bir kez daha bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.