İstanbul'da rehine operasyonu! Yabancı uyruklu 26 kadın kurtarıldı

İstanbul'da rehine operasyonu! Yabancı uyruklu 26 kadın kurtarıldı

Bahçelievler'de bir rezidansta zorla tutulan 26 Endonezyalı kadın polis ekiplerinin başarılı operasyonu ile kurtarıldı. Kadınların Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak’a gitmek için Türkiye’ye geldikleri ancak burada rehin alındıkları öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Bahçelievler’deki bir rezidansta çok sayıda Endonezyalı kadının zorla tutulduğuna dair ihbar aldı.

İhbarı değerlendiren polis, ofis ve daire olarak kullanıldığı tespit edilen adreste zorla tutulan 23 kadın bulundu. Kadınları zorla alıkoyan kişilerin İran uyruklu Y.K. ile Irak uyruklu T.M. ve R.N.S. olduğu belirlendi.

 

26 ENDONEZYALI KADIN KURTARILDI


Şüphelilerden T.M.’nin evinde yapılan aramada 3 Endonezyalı kadın daha bulundu. 2 ayrı adreste zorla tutulan 26 kadın polis ekiplerince kurtarıldı.

Polis konuyla ilgili yaptığı araştırmalarda mağdur kadınların kendi ülkelerinde bir şirketle anlaşarak ayda 300 dolar karşılığında Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecekleri, Türkiye’yi transit olarak kullandıkları, Türkiye’ye geldikten sonra yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekledikleri, bu sırada da 3 şüpheli tarafından zorla alıkondukları ortaya çıktı.

Şüphelilerin 2 ay boyunca kadınları evlerde beklettikleri, bu süre içerisinde pasaportlarına ve cep telefonlarına el konulduğu öğrenildi.

 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Gözaltına alınan şüphelilerden Y.K. ile T.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken R.N.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.